Dars seveda ni kriv za nič. Ni kriv za zastoje, ki vsak dan nastajajo. Ni kriv, da se izvoz Nove Jarše že ureja skoraj leto dni, pa še nič ne kaže, da bo kmalu urejen. Tudi ni kriv, da nastajajo zastoji, ko zapade sneg. Včeraj so krivdo prevalili na voznike tovornjakov, ki so se vozili  brez ustrezne opreme po naših avtocestah. Zakaj hudiča Dars in Policija ne izločata tovornjakov pred začetkom sneženja?

Pred Vrhniko je bil pred leti planiran pas za izločanje tovornjakov ob sneženju. Namesto tega pasu so dobili ljudje tam protihrupne ograje, na “vrhniškem” klancu pa nastanejo zastoji ob snegu, ker vozila seveda niso pripravljena na vožnjo po snegu januarja, kajne?

Ko zdrsne eno tovorno vozilo to povzroči zastoj. In ko jih zdrsne ducat, celotna avtocesta po Sloveniji postane “parkirišče” in za slabih 20 kilometrov človek potrebuje dve uri in več. Če bi pred začetkom sneženja, ko začnejo pristojne instituacije opozarjati na težave, ki jih bo povzročilo vreme – za to odgovorne osebe naredile plan in bi začele razmišljati o izločanju tovornjakov in težjih vozil brez zimske opreme, bi bilo precej manj zastojev.

Ampak očitno to Darsovcem ni v interesu, kajti potem bi promet potekal bolj tekoče in ne bi bilo zastojev na naših cestah. Ne bi prišlo do zdrsov in pogodbeniki ne bi imeli koristi od teh vremenskih nevšečnosti. Če si nalijemo čistega vina – moramo se zavedati, da bo čedalje manj “snega” in ljudje bodo čedalje bolj zmedeni z vožnjo v sneženib razmerah. Posledično bo več zastojev in več nesreč, saj vozila, kljub vsej elektroniki, ki jo vsebujejo – še vedno potrebujejo človeka za volanom, ki ve kaj dela in zna tudi voziti po snegu.

Ja, Dars in Policija, vas gledam – začnite z izločanjem vozil preden pride do zdrsov in preden se spet zgodijo zastoji, ki pretvorijo celotno Slovenijo v “parkirišče”.