Saša Lendero in Miha Hercog se ločujeta / so wat!?

Očitno bo Saša Lendero še kdaj šla na kolena, čeprav je pred leti pela, da ne gre na kolena. Tak precej seksističen komentar bi lahko zapisal ob novici, ki zadnje čase polni rumene strani slovenskih medijev, da se Saša Lendero in Miha Hercog ločujeta! Moj komentar bi bil preprost – so wat!?

Ja, ljudje se ločijo, ko ugotovijo, da ne gre več. Nič novega, kajne? Ampak za medije je to zlata jama, kajti vsak dan lahko pišejo o tem kaj je kdo napisal na facebooku in se trudijo narediti iz tega celo “dramo”. Pa v bistvu gre za preprosto odločitev dveh odraslih ljudi, da pač nista več za skupaj.

Razumem, da gre v tem primeru za dve osebi, ki sta “znani” – sicer ne vem po čem je znan Miha Hercog, razen po tem, da se ločuje od Saše Lendero, pa tudi za Sašo bi se lahko vprašal, če bi bil malce nesramen. Ampak v Sloveniji je lahko vsak slaven, če vstopi v kakšen reality show, če izda kakšno pesem ali pa če poskrbi za samopromocijo in jo potem rumeni mediji objavijo. Tako si marsikdo tlakuje pod “v zvezdo” in dobi vabilo na brezplačne pogostitve in ostale dogodke, ki pritičejo statusu “zvezdnika” v Sloveniji.

To, kar se dogaja med Sašo in Mihom je njuna stvar. Če se ločujeta, se pač ločujeta. Če bosta še skupaj, bosta še skupaj. In to, da mediji vsak dan par člankov posvetijo temu je zgolj in samo simptom naše družbe in našega časa. Nihče se ne ukvarja z brezdomcem, ki vsako noč prespi zunaj pri stadionu za Bežigradom, se pa ukvarjajo z ljudmi, ki so “znani”. Žalostno, vendar resnično.