rtv slovenija postaja nova24tv rtv slovenija postaja nova24tv

Draga vlada, Avgijev hlev na Kolodvorski se ne bo očistil sam

Mineva osem mesecev, odkar imamo novo vlado. Ena izmed obljub, ki smo jih slišali pred volitvami je bila tudi, da bomo dobili “normalno” nacionalko, ki ne bo več orodje v rokah desnice. Osem mesecev kasneje ugotavljam, da se še čisto nič ni spremenilo in počasi se zavedam, da se Avgijev hlev na Kolodvorski se ne bo očistil sam. Torej, kdaj lahko pričakujemo “katarzo” RTV Slovenija?

Razumem, da smo si ljudje različni. Razumem, da imajo nekateri radi Prifarske muzikante in jim je vrhunec tedna petkova oddaja na nacionalki. Razumem tudi, da nekateri obožujejo Pirkija, Možino, Peskovo in ostale kadre Janeza, ki so prikovano na grudi nacionalne televizije.

Vendar rejtingi kažejo, da gledanost oddaj, ki so nastale pod vodstvo desnosučnega direktorja RTV, da teh oddaj nihče ne gleda. Da še tisti, za katere so te oddaje, jih ne gledajo. Seveda se vodstvo RTV izmika in ne da v javnost konkretnih podatkov o tem koliko je padla gledanost – ampak vlada, že to je dovolj velik razlog, da razhajkate to vodstvo in pripravite vodstvo, ki bo RTV Slovenija vrnila v leto 2023, saj imam ob preklapljanju programov občutek, da smo ostalo nekje v časih socializma. Ja, tistega “grdega” socializma na katerega nas opozarjajo desničarji – vendar ga sami z največjim veseljem soustvarjajo in udobno živijo v njem.

Čas je, da se spremenijo oddaje, ki smo jih deležni vsi tisti, ki plačujemo mesečni RTV prispevek, saj javna televizija ni samo televizija ene “intimne opcije”. Zakaj ob nedeljah ni prenosa maš satanistov? Ali pa prepevanja Hare Krišnovcev? Saj imajo vse verske skupnosti enake možnosti v Sloveniji, kajne?

Zakaj kakšen death metal band ne dobi svojih 5 minut v etru, kot jo dobi Dejan Dogaja? Zakaj ni oddaje, ki bi se vrtela okoli glasbe, ki jo poslušajo mlajše generacije? Je nacionalka namenjena zgolj in samo eni ciljni skupini – volivcem Janeza Janše in njihovim apetitom in potrebam?

Če smo si ljudje različni, potem je potrebno to vzeti v obzir pri pripravi programske sheme. Ko na nacionali televiziji Možina intervjuja Tomašiča iz Nova24 pa je vrag vzel šalo. Ne, to niti ni več smešno, ampak je žalostno in zgolj simptom te ablasti na nacionalki. Ampak ja, temu rečejo v desnici pluralnost – jaz temu rečem “jebanje naroda v glavo”.

Draga vlada, Avgijev hlev na Kolodvorski se ne bo očistil sam. Kdaj bo prišel ta “purge” na nacionalko? Čas bi že bil, kajne?

rtv slovenija postaja nova24tv
rtv slovenija postaja nova24tv