medijske toplice zagorje medijske toplice zagorje

Sramota občine Zagorje / Medijske toplice so začeli rušiti in pri tem je tudi ostalo

Lepo, lepše, Zagorje ob Savi. Slogan občine Zagorje ob Savi, ki vas pričaka, ko se pripeljete navzdol po trojanskem klancu. Pred vami se odpre dolina in kmalu sledi ena izmed večjih sramot občine – Medijske toplice. Malce pred županskimi volitvami so z velikim pompom oznanili rušenje Medijskih toplic in tudi začeli z rušenjem.

Vendar se je rušenje kmalu ustavilo in vsakogar, ki se pripelje v Zasavje pričaka na “četrt” podrt objekt Medijskih toplic, ki je bil nekoč ponos občine in na pol razpade objekt, ki je bil prepuščen zobu časa vrsto let, ker se lastnik pač ni ukvarjal s svojo “naložbo”.

Seveda nisem niti pričakoval, da bodo Medijske toplice porušene kot je bilo že pred leti obljubljeno. Prav občutek sem imel, da gre za “PR stunt”, kar pomeni, da je bilo rušenje izvedeno zgolj in samo zaradi županskih volitev in občutek me ni varal. Ko je bilo konec volitev, so odpeljali tudi stroje, ki so pred tem še nekaj časa stali na “delovišču” in za seboj pustili kupe gradbenega materiala in “objekt”, ki je sedaj očitno prepuščen sam sebi, da kolapsira.

Zgodb okoli Medijskih toplic je bilo v javnosti že ogromno. Ampak očitno se vsak investitora zaveda, da je to luknja brez dna in da bi na tem prostoru uredil nove toplice bi bila potrebna več milijonska investicija, ki pa se ne bi tako hitro povrnila. Če objekt prepustis razpadanju in zanj skrbi samo lokalna skupnost s prostovoljnim delom, potem bo težko najti nekoga, ki bo verjel v zgodbo, da bodo ljudje iz cele Slovenije drli v Zasavje v toplice kot je bilo to pred 30 in več leti, ko so bile Medijske toplice ene izmed prvih toplic v tem delu in so privabljale turiste iz vseh koncev Slovenije.

Občini Zagorje predlagam, da razmisli o spremembi slogana – če te pričaka “rak raka” Zagorja že ob vstopu v občino in verjetno pusti precej grenak priokus v obiskovalcu teh krajev. Ampak hej, v Zagorju imamo cel kup sprehajalnih poti, pa park, pa ploščad.

Ampak ceste, ki so par deset metrov za “bliščem” Zagorja so nepomembne in to, da občina ne bo urejala Pečarjeve ceste, ker je to prevelik strošek, čeprav se tam ne moreta srečati mamica z vozičkom in vozilo, je zgolj dokaz kako dobro politiko fura župan v občini.

medijske toplice zagorje
medijske toplice zagorje