Danes začne veljati spremembe družinskega zakonika, ki omogoča posvojitev otroka istospolnemu paru, prav tako pa tudi spreminja pojem zakonske zveze –  zakonska zveza je življenjska skupnost dveh oseb. Pred ministrstvom za delo bo izobešena mavrična zastava in zagotovo bodo danes domoglupci in kletni troli imeli veliko dela, da bodo začeli ustvarjati paniko kaj bo to pomenilo za Slovenijo.

Glede na to, da je ustavno sodišče lansko leto odločilo, da je bila zakonska ureditev, po kateri je bila zakonska zveza življenjska skupnost moža in žene, v neskladju z ustavo, je bilo potrebno ta del spremeniti. Ustavno sodišče je DZju naložilo, da mora to odpraviti v roku pol leta.

Od danes naprej imamo tako v Sloveniji definirano zakonsko zvezo kot življenjsko skupnost dveh oseb in prav tako lahko istospolna partnerja v partnerski zvezi skupaj posvojita otroka.

Pričakujem panične krike in napade vseh domoglupcev, ki bodo trdili, da bodo sedaj istospolni prodajali otroke in vse ostalo kar lahko sproducirajo, da bi “ustrahovali” ljudi. Na žalost jim nihče več ne verjame niti besede, prav tako pa so povsem minorni in njihov glas je glas vpijočega v puščavi.