Protesti v LJubljani 2 Protesti v LJubljani 2

“Penzionisti” bi radi višje penzije za 20 odstotkov / pod Janezom so bili zadovoljni s cukrčkom za 150 evrov

Včeraj se je zgodil SdSovski “penzionistični” protest v Ljubljani. Preko 500.000 penzionistov (joke, šala, vic) iz cele Slovenije je prišlo v Ljubljano z brezplačnim prevozom in navdušeno mahalo s slovenskimi zastavami in plakati, ki so poveličevali Janeza Janšo, pod taktirko Pavleta Ruparja. Ti penzionisti bi radi višje penzije za 20 odstotkov, medtem ko so bili pod Janezom zadovoljni s cukrčki vrednimi 150 evrov.

Včerajšnji protest je še enkrat pokazal kako si SdSovci predstavljajo civilno družbo. Tako, da svoje članstvo peljejo na izlet v Ljubljano – s pomočjo brezplačenega javnega prevoza, ki ga imajo omogočenega penzionisti. To, da je bilo vse skupaj orkestrirano in “nadzorovno” je bilo vsakomur povsem jasno že pred protestom. Ko sem videl številne zastave in plakate, ki so bili proti “taubiju” in so bili za Janeza, ki so ga zopet povzdigovali v nebo, je bilo povsem jasno, da se nisem motil, ko sem trdil, da bo to SdS protest s katerim želi “minirati” vlado dr. Goloba.

Ko sem gledal plakate in zahteve “penzionistov” sem bil precej zgrožen. Namreč, očitno so bili pod Janezom zadovoljni s cukrčki v vrednosti 150 evrov, sedaj pa bi radi 20 odstotkov višje pokojnine. Jaz jih povsem razumem.

Ne morejo oni proti Janezu, proti Robertu pač lahko. Ker je Robert kriv za to, da se je pod Janezom država zapufala za milijarde in ker je Rober kriv, da so šle cene vsega gor.

Tudi tisti plakati o deratizaciji (me zanima, če sploh poznajo pomen te besede) Goloba so bili precej zanimivi. In nikogar na desni strani ni to zmotilo, ko pa so skakali v zrak ob sloganu “smrt janšizmu”. Ja, to so ti dvojni vatli, ki so vseprisotni.

Jaz povsem razumem vse te protestnike včeraj – oni pač so prišli in oddelali svoje. Verjetno bodo še kdaj prišli, ker je bilo fajn in ker so bili med protestniki obrazi desnice in so se lahko slikali z njimi.

Še bolj zanimive pa so številke udeležencev. Rupar je izjavil, da jih je bilo med 15.000 in 18.000. Ko nas je bilo več na petkovih protestih je bilo to po štetju Nova24 okoli 500 protestnikov. V Sloveniji so stvari precej zanimive, ko gre za desni pol in ko gre za levi pol. In vatli niso nikoli enaki.

Sem pa pogrešal specialno enoto policije, dimne zavese, vodni top in nebroj policistov, ki bi skrbeli za mir in red med protesti. Pa čudno, da ni bilo nobenih provokatorje z levega pola – saj se vsi spomnimo, da so rumeni jopiči prišli vedno zraven, da so delali “sranje”.

Aja, upam, da so se vsi penzionisti varno vrnili domov in da jim bo izlet v Ljubljano ostalo dolgo časa v spominu!

  1. Vsem uskladiti na 63,5 % odmernega odstotka, tudi za nazaj oz. glede na doseženo pokojninsko dobo. Najnižja polna pokojnina 771 € kar je meja revščine. Najvišja 3-kratnik, to je cca. 2.300 €. In to je vse!

Komentarji so zaprti.