Cene vstopnic za Planico / za svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju / 64 evrov za stojišče

Ogled tekem nordijskega svetovnega prvenstva v Planici je precej drag špas in priznam, da so me cene presenetile. Negativno. 64 evrov za stojišče ni malo, kajne? Ali pa 11 dnevvna vstopnica za 490 evrov. Stojišče na tribuni stane celo 615 evrov. VIP vstopnica stane 2900 evrov. Srčno upam, da bo dovolj “zastonjskih” vstopnic, da ne bo prizorišče izgledalo prazno, saj pri teh cenah sem malce skeptičen koliko Slovencev si lahko to privošči.

Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju Planica 2023 bo od 21. februarja do 5. 3. 2023. Gostili ga bosta Planica in Kranjska Gora. Velik dogodek za Slovenijo, predvsem pa dogodek, ki naj bi pripeljal v Planico ogromno ljudi. Sam sem ob pogledu na cene vstopnic postal malce skeptičen do ogromnega obiska – saj močno dvomim, da si lahko Slovenci to privoščimo.

Namreč, ni samo cena vstopnice. Je tudi prevoz, parkiranje, hrana in pijača. In če gre za 4-člansko družino, potem to ni poceni. In če je bilo včasih “romanje” v Planico obvezen letni dogodek, verjetno letos temu ne bo tako.

Si pa srčno želim, da ima organizator ogromno zastojnskih vstopnic in da bodo šole deležne brezplačnega obiska tekmovanj, da bo vsaj prizorišče zgledalo polno. Kajti žalostno je, če so prizorišča prazna!