robert golob svoboda premier slovenije robert golob svoboda premier slovenije

Golob zavrnil 1,5 milijona evrov nagrade za uspešnost / desnica pa v jok

Ko je Robert Golob vstopal v politiko je obljubil, da bo denar za poslovno uspešnost Gen-I nakazal v dobrodelne namene. Sicer se ni povsem držal obljube, kajti podjetje se je odločilo, da nagrada poslovodstvu ne pripada, se je pa tej nagradi odpovedal, čeprav bi jo lahko preprosto zahteval. Prav zanimivo je videti odzive desnice na družbenih omrežjih na to!

To, da je premier dr. Robert Golob podpisal sporazum o neizplačilu nagrade za poslovno uspešnost Gen-I v letu 2021 ne bi bilo sploh nič posebnega, če ne bi bil znesek 1,5 milijona evrov tisti znesek, ki so mu ga očitali pred volitvami na desni strani. V bistvu mu ga niso samo očitali, ampak so ga kar križali.

Ker se je skupščina družbe odločila, da poslovodstvu za leto 2021 nagrada ne pripada, je Golob ne bo podaril v dobrodelne namene, prav tako pa je ne bo zahteval – čeprav bi to lahko storil. Odpovedal se je temu znesku. In sedaj me zanima, če se slučajno kdo spomni, da je kdo izmed politikov ali gospodarstvenikov se že odpovedal takšni nagradi? No, Svetlana Makarovič se je odpovedala Prešernovi nagradi, ampak to je nekaj drugega.

Torej imamo sedaj unikum v slovenskem prostoru in srčno upam, da ga bo še kdo drug posnemal. Pa ne za to, ker si ne bi zaslužil tega zneska – če je firma delala dobro in če je bilo tako dogovorjeno, potem takšen znesek pripada poslovodstvu. V končni fazi so zaradi pravih poslovnih odločitev, ki jih kažejo tudi bilance, imeli zaposleni plače, država je dobila svoje, predvsem pa je bilo to vnaprej dogovorjeno in ne šele “post festum”.

Če vzamemo ta znesek 1,5 mio bruto nagrade in ga primerjamo z vsem denarjem, ki so ga dobili “vojni dobičkarji” v času Janševega boja proti koronavirusu, potem je jasno, da gre za pravi drobiž. Ko so skozi okna metali milijarde, so Golobu očitali milijon .- ki ga je za razliko od marsikoga drugega tudi dejansko zaslužil.

No, vsekakor mi je všeč poteza dr. Roberta Goloba, za razliko od marsikatere njegove politične poteze, pa vendar vseeno upam, da bo tudi kaj denarja doniral v dobrodelne namene – čeprav ni prejel poslovne nagrade. Srčno pa upam, da se bo še kakšen “uspešen manager” državne firme odločil in posnemal premierja.

Aja, najboljše pri vsem tem je, ko gledal desničarje kako si pulijo lase in kako iščejo razloge, da zlivajo zaradi tega žolč na Goloba. Pri tem pa očitno pozabljajo, da je Golob zavrnil ta znesek. Bi Janez storil enako? Ne potrebujem odgovora.

 1. Odličen blog!
  Vsebinski, iskren in razkrivajoč!
  Upam, da bodo tudi drugi to prepoznali in še več obiskovali to destilacijo.

 2. “Ali “zvezdniki” plačujejo medijem, da pišejo o njih?”
  To je tvoja objava.

  Sicer pa se odrasli tudi spremenijo, ti sedaj objavljaš vrhunske komentarje dogodkov in orisuješ izzive današnje družbe.
  Bravo

Komentarji so zaprti.