prenovljen zvem prenovljen zvem

Prenovljen portal zVem / kdaj pride na vrsto prenova logotipa in krajše čakane vrste?

Končno smo dobili prenovljen portal zVem, ki ima sedaj precej bolj prijazno podobo, predvsem pa je tudi z UX vidika precej bolj prijazen kot je bilo staro skropucalo, ki smo ga imeli na voljo sedaj. Ob prenovi ni šlo samo za prenovo, ampak so dodali tudi dodatne funkcionalnosti, ki jih bodo še nadgrajevali. Sedaj je čas, da zamenjajo še logotip, ki ima izgled kot da ga je narisal sosed od nekoga, ki je sodeloval pri razpisu in je prejšnji teden potegnil “fotošop” s Partisa.

Portal zVem, do katerega lahko dostopate s kvalificiranim certifikatom, smsPASSom, rekonom ali pa tudi z novo osebno izkaznico (s čitalnikom ali mobilno aplikacijo) je doživel prenovo. Prenova je bila nujno potrebna, saj je bilo to, kar je bilo do sedaj na nivoju internetov iz leta 1996, mogoče celo 1992.

Nova podoba je precej prečiščena, bolj sterilna in predvsem veliko bolj jasna – kar posledično pomeni, da si je nekdo pri načrtovanju tega portala vzel čas in pogledal težave, ki jih imajo uporabniki, ki dostopajo do portala. Predvsem pa so morali ti, ki so delali to prenovo vzeti v obzir, da do portala dostopajo različno računalniško pismeni uporabniki.

Poleg nove podobe, lahko sedaj na portalu zVem pregledujete bolniške liste iz zbirk Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS). Nove funkcionalnosti pridejo v kratkem.

Zgolj upam, da ni ta prenova vse, kar se bo zgodilo za zdravstvo in čakalne vrste v tem letu in upam, da bo minister za zdravstvo dejansko zagrizel v kislo jabolko in se lotil večjih in zelo nujno potrebnih sprememb na tem področju, ki bi se morale zgoditi že 20 in več let nazaj.

Nov portal je na voljo na starem naslovu – https://zvem.ezdrav.si/ in upam, da bodo kmalu tudi prenovili ta “logotip”, ki sedaj krasi ta portal.

prenovljen zvem
prenovljen zvem