Kapo dol vsem prostovoljcem v Planici

Tokrat ne bom pizdil nad nesposobnostjo organizatorjev, ki so v zadnjih dneh spremenili taktiko in začeli deliti zastonj karte “domačinom” in tako je občutek, da je vsaj nekaj gledalcev na tekmah. Tokratni zapis je namenjen vsem prostovoljcem v Planici, ki niso čisto nič krivi za nesposobnost organizatorjev in svoje delo opravljajo častno.

Kapo dol vsem, ki v teh dneh prostovoljno pomagajo v Planici. Preko 1400 ljudi je v tej ekipi, brez katere stvari ne bi funkcionirale na samem prizorišču. Prostovoljci, kot že ime pove, za svoje delo niso plačani. Kar je precej zanimiv fenomen na prireditvi, ki ima več milijonski budget in ki bo tudi prejela preko 16.000.000 evrov od FISa.

Nekateri usmerjajo promet, drugi skrbijo za čistočo, tretji so na skakalnici, … Prostovoljci so povsod in zato tudi stvari v Planici “laufajo”.

Kljub temu, da je mraz, kljub temu, da morajo cel dan stati na istem mestu, kljub temu, da so si vzeli dopust, da so šli pomagat organizatorju prireditve, ki pa zaradi svoje nesposobnosti ocene materialnega stanja Slovencev naredil neumnost in navil cene kart, kar je odvrnilo marsikoga od obiska Planice.

Ja, v takšnih primerih se šele zavedamo kako je, če imaš za seboj pridne in marljive prostovoljce, ki naredijo tisto kar jim je zadano. In kljub temu, da temperature v Planici niso najbolj mile v teh dneh, so oni tam. Noč in dan. In skrbijo, da vse poteka tako kot mora. Bodo dobili za svoje delo nagrado? Smiselno bi bilo razmisliti o tem, čeprav so prostovoljci!

Kljub temu, da v zadnjih dneh poslušamo povsem drugačno komunikacijo odgovornih za šlamastiko – no, nekateri sploh ne upajo pred kamere, pa je jasno, da ti ljudje nimajo stika z realnostjo. Še več, sedaj se hvalijo, da so dali cenejše karte na voljo – pa ljudje božji, a vam ni jasno, da takšne stvari ljudje planirajo vnaprej in ne zadnji trenutek, ko vi ugotovite, da ste popolnoma “zajebali”? Da dopust, razen verjetno v javni upravi, ne moreš dobiti iz danes na jutri? In da to, da ste na začetku marsikoga odvrnili od nakupa kart in obiska, je razlog, da Planica sameva? Očitno je življenje s polno ritjo drugačno kot pa življenje “plebsa” v Sloveniji.

Kot sem že prvič napisal, ko sem se obregnil ob cene kart in takrat to še ni bil “problem”. Omogočite zastonj karte, da pridejo ljudje vsaj ta vikend v Planico in da vsaj malce popravijo okus, ki ni ravno dober. Pač ste se zakalkulirali in upam, da bo kdo od vseh vpletenih v to tudi odgovarjal – ne gre zgolj za škodo Planici, kajne?

Visokoleteče obljube 150.000 in več obiskovalcev so se sprevrgle v nočno moro. In v krajih okoli Planice ni niti rednih gostov, ker so vsi pričakovalo naval obiskovalcev prireditve. Poslovna škoda je velika. Jo bo kdo saniral? Ali pa bo zgolj čri čri kot smo navajeni?