dars dars

Zakaj Dars ne postavi znakov za dela na cesti in zastoje na avtocesti pred Uncem pred začetkom zastoja?

Darsovci niso normalni. To, da jim preplastitev dela cestišča na avtocesti vzame par tednov bi še nekako preživel. To, da ni nobenih označb za delo par kilometrov pred zaporo pred Uncem pa je nekaj, kar ne bi smelo iti kar tako mimo. In to ni prvič. Vse pogosteje namreč opažam, da Darsovci nimajo pojma o postavljanju označb za delo ali pa za ovire na cesti!

Popoldanska vožnja po avtocesti v smeri proti Ljubljani bi se par kilometrov pred Uncem lahko končala precej drugače kot se je. Sam sem vozil na voznem pasu s hitrostjo okoli 120 km/h. Na prehitevalnem pasu je bila hitrost višja. Kljub temu, da vem, da potekajo dela na odcepu od Unca proti Logatcu, nisem nikjer opazil nobene označbe za delo na cesti ali pa za zastoje.

Ko se avtocesta začne z levim ovinkom spuščati proti Uncu se je začela kolona. Kar pomeni, da so vozila morala precej zavirati, da ni prišlo do verižnega trčenja. Pri vožnji na voznem pasu sem malce dlje videl zastoj in posledično prižgal vse štiri smerne luči. Tisti na prehitevalnem pasu niso tako dobro videli dogajanja in marsikoga je vse skupaj presenetilo.

Na srečo ni prišlo do nesreče oz. ni prišlo do verižnega trčenja, kar bi se lahko zgodilo. Vsekakor bi pričakoval, da Dars ob zastoji reagira in postavi opozorilne table, predvsem pa upočasni promet na tistem delu.

Vendar očitno to ni njihovo delo oz. se ne ukvarjajo s tako nepomembnimi stvarmi. Zanima me, če obstaja “institucija” v Sloveniji, ki preveri kako so postavljene oznake in predvsem kdo je odgovoren za to?