Ko so na ablasti na RTV Slovenija “strokovnjaki,” ki skrbijo za svoje, potem se zgodijo nebuloze, kot je bil prenos “protesta upokojencev” na 1. programu RTV Slovenija. Ker so to opravičevali s pravico javnosti do obveščenosti, jim je pri tem treba pomagati. Če ste organizator koncerta, standupa, predstave v gledališču baleta, športne tekme – kategorizirajte dogodek kot protest in nacionalka bo morala prenašati vaš dogodek.

Ideja je preprosta, mar ne. Če so že sami opravičevali njihov prenos na 1. programu potem lahko tudi vsi ostali dobijo isto pozornost. Saj gre za enake vatle za vse, kajne?

Glede na to, da RTV Slovenija letos ne bo prenašala Večerovega Boba leta, bi bilo smiselno, da Večer prekategorizira prireditev v protest in posledično mora dobiti “live stream” tudi ta prireditev.

Takle mamo, ko so nesposobni ljudje na položajih in ne razumejo, da morajo imeti enake vatle za vse. Že to, da je bil “protest upokojencev” na 1. programu in protest mladih za podnebno pravičnost na 3. programu je diskriminacija, za katero bi vodstvo RTV Slovenija moralo odgovarjati.

Tudi če nimate nobenega dogodka, bi pa radi svojih pet minut slave lahko zahtevate prenos, ker boste pač protestirali – samo najti morate prostor in prijaviti svoj protest in potem lahko v eter govorite neumnosti, kot smo jih slišali v prenosu “protesta upokojencev”.