Danes minevajo tri leta odkar je Slovenija razglasila epidemijo Covida-19. Nihče si ni predstavljal, kaj vse nas čaka v naslednjih mesecih in letih in kako je Janez vladal s pomočjo odlokov in nas zapiral znotraj meja občin v mesecih, ki so prišli. Da ne omenjam vsega denarja, ki so ga z velikimi lopatami v tem času metalo skozi okna in vseeno izgubili na volitvah. In najbolj žalostno – nihče še ni odgovarjal za nič, kar se je zgodilo v tem času.

Še pomnite, kaj se je dogajalo pred tremi leti? Kakšni so bili vse sprejeti ukrepi ob koronavirusu? Kako sta Tonin in Počivalšek izgubila tovornjak mask in zaščitne opreme? Kako so naročali ventilatorje, ki jih niso nikoli uporabili in kako je razpadel celoten zdravstveni sistem v Sloveniji v času Covida-19, ko državljani nismo mogli priti do zdravnika?

Ko smo petkovi kolesarji protestirali proti ukrepom vlade, ki je metala denar čez okno in si poskušala kupiti glasove na volitvah. No, ni ji uspelo. Je pa za njo ostalo pogorišče. Predvsem pa totalen kaos in odloki, ki niso bili v skladu z ustavo. Vendar se nikomur ni nič zgodilo. Nihče ni odgovarjal za nič. Kot, da Covid-19 in “dve leti sranja” v Sloveniji ne bi obstajalo.

Ko so ljudje, ki si brali ustavo pred parlamentom bili “odstranjeni” s pomočjo policistov. Ko so na protestnike metali solzivec in nas “namakali” z vodnimi topovi in prepovedali ogled državne proslave, ki so jo branili do zob oboroženi specialci. Ko je dostavljavec dobil kazen, ker si je drzil jesti hrano zunaj in ko so bile restavracije zaprte, ker Covid-19 je napadal samo do določenega časa.

Ja, čas norije. Čas, ki bi ga najrajši marsikdo izbrisal. Pa vendar čas, ko so nekateri enormno obogateli – tisti, ki so dobili dodatke za “to in ono”, čeprav jih sploh ni bilo v službi. Tisti, ki so sodelovali pri nabavi zaščitnega materiala, ki so ga z ogromnimi maržami prodajali državi, čeprav ni imelo “atestov” – se spomnite Počivalškovih mask iz servietov?

Na žalost ne morem nazaj zavrteti časa, prav tako ne morem za nazaj spreminjati stvari. To, kar se je dogajalo v Sloveniji je mejilo na norijo – in Janez je točno vedel zakaj počne to kar počne. To, da je bilo vse v neskladju z ustavo je jasno vsakomur, to da so vsi prekoračili svoja pooblastila tudi – ampak saj so bili na ablasti in so si lahko vse prikrojili po svoje, kajne?

Sedaj, tri leta kasneje se znova trudijo priti na ablast. Poskušajo s svojimi farmami trolov, z nenehnim “podtikanjem” v svojih medijih, predvsem pa s svojo politiko, ki zgolj bazira na “nagajanju” vsem ostalim. No, upam, da so nas dogodki izpred treh let streznili in smo se končno začeli zavedati v kakšni državi in pod kakšno politično opcijo ne želimo več živeti.

Teoretiki zarot ze dolgo opozarjajo da nam je vlada prikrivala koronavirus