rtv slovenija postaja nova24tv rtv slovenija postaja nova24tv

Natalija Gorščak razrešena nezakonito / Grah Whatmough imenovan nezakonito

Pipi je vprašal Melkijada: “Kaj je to pravna država?” “Nič lažjega, pridi, ti bom pokazal,” mu je odvnil Melkijad. Nekako tako bi se lahko začela ta pravljica o imenovanju Grah Whatmoughna čelo RTV Slovenija – ki je bil imenovan nezakonito, kot je ugotovilo višje delovno in socialno sodišče. Ampak da je mera polna, smo včeraj dobili potrdilo, da je bila Natalija Gorščak razrešena nezakonito, kar je prav tako ugotovilo višje delovno in socialno sodišče.

Kaj ti bo pravna država, če si pripadnik desnice, kajne? Za njih pač ne veljajo zakoni. Za njih ne velja ustava. Oni si sami po svoje odrejajo pravila in državljani Slovenijo smo zgolj in samo kolateralna škoda, ki plačuje davke, da lahko desnosučni nagrajujejo svoje kadre in vsakič, ko so na ablasti, upostošijo državo in pustijo prazno državno blagajno.

Če bi bilo vsaj toliko pošteni, da bi pustili naslednji vladi, da dela po svojih najboljših močeh, bi bilo sicer super, ampak hej, oni so desnosučni. Oni se bodo potrudili, da bodo minirali vse, kar se bo dalo minirati pod novo vlado. Njim je pomembno zgolj to, da nagajajo in da se trudijo, da nikomur ne bi uspelo. Referendumi in vse ostalo so pač orodje v njihovih rokah, in čeprav jim državljani pokažejo vsakič znova “fakof,” jih to ne ustavi.

Ena izmed obljub dr. Goloba je bia tudi ureditev razmer na RTV Slovenija. In priznam, to mu zamerim, ker vsak dan lahko spremljamo bolj aboten informativni program, ki bi mu aplavdirali celo v Severni Koreji. Ampak, hej, kdo pa je pričakoval karkoli drugega od kadrov, ki so zvesti Janezu?

Zanima me, kako bodo sedaj uredili ti dve zadevi iz naslova – Natalija Gorščak razrešena nezakonito / Grah Whatmough imenovan nezakonito. Logika je preprosta, ampak kaj ko desnosučnim ni jasno, kaj to pomeni.