Včeraj je Dars objavil nove napise na totemih, ki so jih pripravili za materinski dan. Očitno sam napačno razumem njihovo poslanstvo, ki naj bi bilo skrb za urejanje avtocest, pretočnost prometa in varnost na avtocestah – očitno je njihovo poslanstvo pisanje napisov na totemih, ki prinesejo veliko všečkov in pohval. So totemi res namenjeni temu?

To, da gre za kopiranje prakse izpred let iz tujine, je verjetno vsakomur jasno. Da ni Dars odkril tople vode. Pa vendar pri tem Dars pozablja, da so v tujini že zdavnaj nehali s to prakso, saj odvrača pozornost voznikov “s ceste” in marsikdo v veselju, ko vidi nek napis na totemu, poseže po telefonu, ga slika in objavi.

Tudi pri nas se to dogaja. In Dars je očitno ponosen na to, sicer se ne bi šel takšnih akcij in ne bi poskrbel še za dodatno ogrožanje prometne varnosti na naših avtocestah.

Če ob tem spomnim še na to, da so totemi namenjeni opozarjanju in ne pisanju precej maloumnih sporočil, kot je – vozi trezen, sicer bomo povedali mami, potem je jasno, da ne gre za nič drugega kot populizem ob vsem “sranju,” ki smo ga uporabniki avtocest deležni vsak dan na avtocestah, ki jih ureja Dars.

Ampak ljudje so navdušeni nad temi napisi? Seveda so. Saj so tudi navdušeni nad resničnostnimi šovi, pa jim le ti ne prenesejo “razodetja” ali sreče v življenju.

Tudi Darsovi napisi na totemih ne prispevajo k varnosti, poskrbijo pa, da Darsa ne more nihče več jemati resno – še posebej ob napisih, ki si jih ne bi sramovale dijakinje frizerske šole (vir).

Namesto da bi skrbeli za razvoj avtocestnega omrežja ali pa za pretočnost naših avtocest, se oni raje ukvarjajo z napisi, ki ne sodijo tja. Zanima me, če se res pri Darsu še ni nihče spomnil, da bi toteme izkoristili za oglaševanje?

A ni to čist huda ideja – 5 sekundni video bi bil ravno pravi format. Dodajo naj še zvočnike in stvar bo urejena. In da ne bo pomote – šala je tole. Tako smešna, kot so ti njihovi napisi na totemih.

dars 1
dars 1