cepljenje cepljenje

Zakaj NIJZ v radijskih oglasih poziva na cepljenje za zaščito ranljivejših skupin?

Vsako jutro, ko se stojim v kolonah in poslušam Val202, med drugim slišim tudi oglas za NIJZ, kjer pozivajo k cepljenju za zaščito ranljivejših skupin. Ne omenjajo, za kakšne vrsto cepljenje gre, ampak predvidevam, da gre za cepljenje proti Covidu-19? Ali ima država res toliko denarja, da mesece in mesece po tem, ko se nihče več ne ukvarja s Covidom in ko se cepi zgolj par ljudi dnevno, še vedno meče stran denar?

Sam sem podpiral cepljenje. Sem se tudi cepil in posledično bil oznamčen za to. Ampak to je druga zgodba. To, da v letu 2023 slišim v radijskih oglasih pozive k cepljenju, pa je milo rečeno – mimosunek.

Razumem. NIJZ ima preveč denarja in ga lahko meče za takšne oglase. Še več. Lahko targetira nikogar in nihče jih ne povpraša po zdravju. In potem, če bo še kdaj potreba po cepljenju, se bodo taisti odločevalci spraševali, zakaj so ljudje proti cepljenju?

Razumel bi, če bi ta kampanja v tem času komunicirala cepljenje proti klopnemu meningitisu ali pa čem podobnem – kar bi bilo smiselno. Da se v tem času oglašuje cepljenje proti Covidu-19, pa je zelo narobe.

Preden sem začel pisati to objavo, sem poglugla in prišel do informacij, da je ta kampanja, ki se dogaja tudi v digitalnu, ovrednotnega na preko 170.000 evrovo. Da bi se morala že zdavnaj začeti, pa je NIJZ pripravlja dokumentacijo skoraj pol leta.

No, če komu ni jasno, kaj je narobe v Sloveniji. Dejansko vse in tole zgoraj je samo dokaz tega.