tarca tarca

Erika v Tarči dosegla dno dna / nacionalka je slabša od Nova24

Včerajšnja Tarča o “reformah” je še en dokaz v mozaiku, da je nacionalka postala Nova24. Po ogledu včerajšnje oddaje lahko mirno trdim, da se je Erika v oddaji spustila na tako nizek nivo, da me je sram, da plačujem to “sranje”. Z veseljem preneham s plačevanjem naročnine za “takšno” televizijo in z veseljem plačujem naročnino za radijske programe.

Oddaja Tarča naj bi bila oddaja o reformah. Pa vendar ni bila. Bila je o komuniciranju vlade in dr. Roberta Goloba. Ampak kaj hudiča sta delala v studiu Simič in Merše, ne vem. Verjetno to ve zgolj Erika, ki se je celo oddajo trudila, da bi jo naredila rumeno in da se ne bi pogovarjali o samih reformah. To ji je tudi uspelo, saj pogovor ni tekel o delu vlade in ministric v studiju, ampak to je bilo itak pričakovano.

Prav presenečen sem, kako Erika ne razume, da si predsednik vlade ne želi priti v studijo na takšna zaslišanja, ki so namenjena njenemu onaniranju. Očitno verjame, da si lahko s takšno oddajo dvigne “rejtinge,” ampak izpade zgolj in samo precej ubogo. Presenečen sem, da sta ministrici sploh ostali v studiju, saj bi bilo verjetno precej boljše, če bi se zahvalili za vabilo sredi oddaje in odkorakali iz studija. Tako bi pokazali, da pač ne bosta sodelovali v šaradi, ki si jo je očitno zamislila sama Erika.

Erika očitno ne razume, da ministrici Ajanovič Hovnik in Švarc Pipan nista adjutantki predsednika vlade in da na vprašanja, ki so namenjena njemu, ne morata odgovarjati oni. Ministrica za pravosodje je “nalila” čistega vina Eriki in jo povsem deplasirala, vendar je očitno Erika ni razumela in je kot navita ponavljala eno in isto vprašanje.

Nivo včerajšnje oddaje, kjer je dobil svoj prostor v etru tudi Merše, sicer komentator Domovine – zakaj hudiča je ta osebek sploh vabljen v studjio, je bil pod nivojem oddaj Tomašiča na Nova24. Tam se vsaj zavedaš, da ne dobiš ničesar objektivnega, ampak zgolj in samo pamfletiranje. Na nacionalki pa pričakujem vse prej kot pamflete in “zasliševanje,” ki se ga ne bi branili niti Stasijevi agenti.

Zelo vesel bi bil, če bi lahko odjavil plačevanje RTV naročnine za segment televizije in bi celoten znesek namenil radijskim programom, ki so dokaz, da se da delo novinarja opravljati profesionalno in brez poskusa rumenizacije vsega. Erika je pač dokaz, da RTV potrebuje “ornk,” prevertitev in dvig standardov oddaj. Trenutno vodstvo tega pač ni sposobno spremeniti in posledično gledamo takšno “sranje” v etru nacionalne televizije. Verjetno je samo WTF navdušen nad takšnim vodenje oddaj, vse ostalo pa mora biti sram ob tem.

  1. No, ko je bila tarča v času JJ vlade, so bili komentarji isti… da je oddaja nastrojena proti vladi in da so gostje izbrani tako, da mečejo slabo luč na vlado in JJ. Vse za rumeni tisk in iskanje afer. Če so prej kopali po smeteh JJ, sedaj po Golobovih… Samo, da se dela afere in o nečem govori (ne trdim, da je katerikoli od njiju “čist”). Po obnašanju nista niti toliko različna, hoteli ali ne, oba funkcionirata na podoben način. S tem, da je JJ precej bolj izurjen politik, ki ne gre tako hitro na led kot Golob. Noben od njiju pa se ni doslej v vlogi PV pojavljal na Tarči. In to je prav. Kot tudi ne bi bilo ok, da bi se Golob pojavil na “Kdo vam laže”.

    Vglavnem. Očitno je, da je Erika profesionalka in izbira goste po navodilu vodstva. Če se bili prej vsi komentatorji (razen politikov) levi, so sedaj desni. Tarča je bila ne-gledljiva prej in je sedaj enako. Najmanj kar lahko naredimo je to, da tega sranja pač ne gledamo in tako ne dvigujemo ratingov.

Komentarji so zaprti.