Izbira osebnega zdravnika zdravniki ki sprejemajo nove paciente zasedenost zdravnikov Izbira osebnega zdravnika zdravniki ki sprejemajo nove paciente zasedenost zdravnikov

Zdravnik pacientko razglasil za mrtvo, čeprav je bila živa / za to je dobil opomin

To, kar se je zgodilo v Brežicah, ko je zdravnik razglasil za mrtvo osebo in o tem obvestil svojce, ki je bila še živa, je zgolj še en dokaz, kako v k … je naše zdravstvo. In kot smo že navajeni, zdravnik ne bo odgovarjal za to dejanje. Dobil je opomin in to je to. Pejte mal v k …

Med jutranjim deljenjem zdravil so medicinske sestre ugotovile, da pacientka ne diha. Začele so z oživljanjem in poklicale zdravnika. V vmesnem času je pacientka zadihala, ampak zdravnik, ko je prišel v sobo, očitno ni niti pogledal pacientke, ampak je samo poklical svojce in jim povedal, da je pacientka umrla. Napako je opazil čez pol ure! In še enkrat poklical svojce, ..

Če bi kdo rekel, da se je to res zgodilo, bi se nasmejal in bi ga vprašal, če gre za 1. april. Ampak ni šlo za 1. april ampak se je to dejansko zgodilo v Brežicah. Očitno tako zdravniki, ki bi radi višje plače, opravljajo svoje delo. Naj bi imel veliko dela, je bil “izgovor” za to dejanje, ki ga niti ne morem komentirati z dostojnimi besedami.

Zdravnik ni opravil EKG pregleda, ki je potreben pri potrditvi smrti! In za svoje dejanje je dobil opomin!

Vsa beda našega zdravstva je prikazana v tem dejanju zdravnika. Očitno smo za “bogove v belem” zgolj potrošna roba in nismo ljudje vredni niti upoštevanja osnovnih protokolov, ki so potrebni ob takšnih primerih.

Si predstavljate, da bi se to zgodilo vašim staršem? Kako bi odreagirali? In njim gre zgolj za višje plače – me zanima, če je dotični zdravnik na spisku najbolj plačanih zdravnikov v Sloveniji ali pa celo dvoživka, ki se mu je mudilo naprej v privat ambulanto, kjer bo zaslužil več, kot pa v javni ustanovi.

In ja, spet mečem vse v en koš, čeprav niso vsi enaki! Je pa tole pika na i vsem neumnostim, ki se jih gredo zdravniki v Sloveniji.