softball softball

Zakaj bo MOL rušil igrišči za baseball in rugby v Štepanjskem naselju / v Ljubljani lahko obstaja samo nogomet

V teh dneh mineva 10 let, odkar so bili ustanovljeni Mesarji – softball društvo, ki je nastalo na podlagi ideje na internetih. Prav tako pa je v teh dneh prišla na dan “ideja” MOLa, da v Štepanjskem naselju uniči igrišči za baseball (softball) in rugby, ker potrebujejo površine za nogomet ob prenovi ŽAKa. Očitno lahko v Ljubljani obstaja samo nogomet, vse ostalo pa je potrebno uničiti.

MOL se tudi tokrat obnaša oholo – brez kakršnegakoli dialoga, predvsem pa brez vnaprejšnjega dialoga so se odločili, da v Štepanjskem naselju “podrejo” igrišči za baseball in rugby, ker potrebujejo prostor za nogometni igrišči Sicer bodo rugbijaši še vedno lahko igrali na nogometnem igrišču, vendar to pomeni tudi nezmožnost ogranizacije mednarodnih tekmovanj.

Tudi na baseball igrišču, ki je gostilo veliko mednarodnih turnirjev, bo očitno vse to postalo preteklost. Ker so se pač na MOLu tako odločili in očitno je njim nepomemben dialog oz. vsaj vnaprejšnji pogovor z upravljavci igrišča, ki se trudijo, da je igrišče urejeno, predvsem pa, da se lahko na njem igrajo tekme mednarodnega formata. Ravno te dni potekajo tam tekme v baseballu, ker sta baseball zvezi Slovenije in Hrvaške dosegli medsebojni dogovor o sodelovanju.

Več informacij o tem je zapisanih na spletni strani https://www.golovec.si/ kjer je med drugim tudi precej jasno razloženo, kako je to igrišče nastalo:

Baseball in rugby igrišči so na nasutju gradbenega materiala pri gradnji naselja zgradili prostovoljci v letih po letu 1980, ko so se o tem dogovorili s takratno Socialistično zvezo delovnega ljudstva. Vseh teh več kot 40 let smo uporabniki ta igrišča tudi sami vzdrževali in tudi zgledno sodelovali z lokalno skupnostjo.

Jeap. To je ta kapitalizem, kjer je v njem prostora zgolj za nogomet, čeprav je v Ljubljani ogromno igrišč zanj, za baseball, pa je situacija precej drugačna!