Če na tviterju tvitneš nekaj, kar ni všeč desnosučnim, in tvit dobi več kot 50 všećkov, se zgodi pogrom z desne strani. Modus operandi desne kleti in njihovih trolčkov, ki to počnejo zelo usklajeno in z isto agendo. In tako na hitro dobiš “predznak” komonist, idiot, kreten, delomrznež, prisesan na državne jasli, brezposelnež, … Kaj je torej res?

Domoglupcev ne zanima realnost, ampak poskušajo z podtikanjem, omalovaževanjem in lažm ustvariti drugačno sliko. Ker se množijo in je teh profilov vse več in več – je povsem nesmiselno njim razlagati, kaj je res in kaj je laž. Pa vendar verjamejo, da če laž ponoviš n-krat, da postane resnica – kar seveda ne drži, bom še enkrat poskusil. Vem neumnost, pa vendar imam še vedno voljo.

Če bi ti, ki mi očitajo delomrzništvo ali pa da sem prisesan na državne jasli, da me “financirajo” politiki in vse ostale neumnosti, ki jih preberem in se mi očitajo -, si vzeli par minut, bi prišli do podatkov, ki so javni.

Leta 2014, konkretno 7.10.2014 sem odprl svoj s.p. In se začel preživljati “na trgu” oz. na prostem trgu. Redno službo, ki sem jo imel pred tem, sem zamenjal za drugačno življenje, kjer je težko z gotovostjo trditi, kaj me čaka naslednji mesec ali pa če mi bo naročnik plačal račune in bom lahko jaz preživel mesec. Državi moram vsak mesec plačati, kar ji je potrebno.

Ker je plačilna disciplina v Sloveniji še vedno povsem neurejeno področje in bi ga bilo potrebno urediti, se ti hitro zgodi, da kakšen mesec ali dva ostaneš brez prihodkov, ker naročnik nima denarja, da bi plačal za tvoje usluge. O tem bi lahko napisal veliko, ampak bom prihranil to za kdaj drugič.

Torej. Če si nekdo vzame par minut in moje podatke, ki so seveda javni, ker sem “poslovni subjekt,” poišče v Ajpesu in Erarju, bo videl, kako se preživljam in kakšni so moji prihodki. Ker se že vrsto del desnosučni trudijo, da bi mi lahko karkoli naprtili, pa jim to ne uspeva – vsi podatki so javni in vse številke so javne. Ker nimam ničesar za skrivati.

In tudi pogled na Erar zelo jasno prikaže, da jaz nisem dobil od države niti centa – v devetih letih, odkar denar služim na trgu, med ostalimi.

Sem del vseh tistih, ki nam je Janez Janša v času korone prepovedal delo in nismo za to dobili niti centa nadomestila – ker pač na to ni nihče pomislil, da se letni prihodki tistih, ki delujejo na trgu, razlikujejo in so včasih višji, drugič nižji. In takrat mi ni bilo lahko preživeti, ker prihranki skopnijo, prepoved pa je še vedno veljala. Ampak ne, o tem se nihče več ne pogovarja.

Spodaj je par cvetk domoglupcev. Grožnje in vse ostalo je pač dela vsakdana in ne, ni prijetno. Ampak se človek navadi te nove normalnosti.