Baglio Oneto dei Principi di San Lorenzo : Luxury Wine Resort ***** : Sicilija Baglio Oneto dei Principi di San Lorenzo : Luxury Wine Resort ***** : Sicilija

Baglio Oneto dei Principi di San Lorenzo / Luxury Wine Resort ***** / Sicilija

Za iskanje prenočitev na potovanju po Siciliji sem se odločil, da bom uporabil spletno stran charmingsicily.com kjer so zbrane zanimivi in dobri hoteli na različnih destinacijah na Siciliji. Ko sem za prvo noč na relaciji med Trapanijem in Marsalo iskal prenočišče, sem naletel na Baglio Oneto dei Principi di San Lorenzo – Luxury Wine Resort in se odločil, da poskusim.

Ker nerad kupim mačka v žaklju, sem se odpeljal do resorta in že na dovozu sem se odločil, da je to to. Ogromno posestvo, čudovito urejeno, veliko oljk in še več vinske trte, predvsem pa čudovit razgled na morje in vso okolico, ki se razprostira s tega hribčka, kjer leži resort.

V recepciji govorijo tekoče angleško in glede na to, da prihajam iz Slovenije, sem dobil precej dober popust – včasih je potrebno samo vprašati za to. Resort je urejen v slogu, ki mi sicer ni blizu – sam prisegam na soodoben dizajn in “sterilnost,” ampak ta povratek v neke druge čase, kjer je vse, kot mora biti, me je pritegnil.

Ko sem šel pogledat sobo – priporočam, da si jo vedno pogledate vnaprej, da ni kasneje kakšnih presenečenj, sem bil še bolj navdušen. Sobe se med seboj razlikujejo – v barvah in detajlih. In teh je ogromno. Mirna okolica je kot nalašč za sprehode in v resortu so bili gostje iz Avstralije, Nemčije in par Italijanov.

Nadnavdušen sem zvečer padel v posteljo in spal kot “ubit”. Zjutraj me je čakal še zajtrk in priznam, nisem pričakoval tega, kar me je pričakalo. Sicer sem navajen dobrih zajtrkov, ampak to, kar je bilo pred menoj, je bilo več, kot sem kadarkoli in kjerkoli doživel. “Mize so se šibile” pod hrano, bi bil lahko najboljši komentar, in dobil sem vse, kar sem si zaželel. Sveži “juicce” iz zelene, korenja, ingverja in kumare. Riževo mleko in različne vrste kosmičev. Veliko svežega sadja iz Sicilije.

Za vsejedce pa so bile na voljo različne omlete, sendviči s pršutom, lososom, tuno, kaviar in nešteto sladic. Aja, pa seveda, sveže stisnjen sok pomaranče.

Ko pridem naslednjič na Sicilijo, bom zagotovo spal v Baglio Oneto dei Principi di San Lorenzo.