Hotel Parco Delle Fontane 3 Hotel Parco Delle Fontane 3

Hotel Parco Delle Fontane **** Siracusa / Sicilija

Med iskanjem hotelov v okolici Siracuse sem našel hotel Borgo di Luce I Monasteri Golf Resort. Po slikah sodeč čudovit hotel, oddaljen 10 kilometrov od Siracuse. Vendar sem noč prespal v drugem hotelu, v hotelu Parco Delle Fontane v Siracusi. Zakaj?

Ko sem se pripeljal na parkirišče hotela Borgo di Luce I Monasteri, so zaradi dogodka imeli “zaprt” parking pred hotelom. Ker je deževalo, me je osoren “usmerjevalec” prometa poslal na parkirišče v nasadu pomaranč. Na parkirišču pred hotelom so imeli razstavljena vozila, ker je v tem času potekal golf turnir. Ok. Razumem. Po dežju in po blatu sem se sprehodil do recepcije in povedal, da imam rezervacijo. Ker ni bilo potrebno plačilo, me je receptor osorno zavrnil, da ni več sob po tisti ceni, in povedal ceno, ki je bila dvakrat višja od “pričakovane”. Precej neprijetna situacija, ampak sem ga razumel.

Ker sem ceno preverjal tudi preko bookinga, sem mu seveda pokazal ceno na telefonu in je dejal, da naj počakam malce, da preveri, če imajo še vedno tisto sobo. Čez tri minute je sporočil, da naj plačam preko bookinga, če mu ne verjamem. In v tem času je dvignil ceno na 280 evrov za to sobo. Samo nasmehnil sem se mu in se mu zahvalil za vso prijaznost in odšel naprej. Jeap očitno se mu ni dalo ukvarjati z novim gostom in je raje dvignil ceno.

Ko sem prišel do avta, sem preko bookinga pogledal sobe v Siracusi in se odpeljal do hotela Parco Delle Fontane, ki ima svoje parkirišče in kjer je bilo osebje super prijazno. Predvsem pa je bil v hotelu mir in tišina in cena sobe polovico nižja kot pa v prej omenjenem hotelu, ki je imel sicer ceno za sobo 120 evrov preko Charming Sicily spletne strani.