Savoca Bar Vitelli godfather 10 Savoca Bar Vitelli godfather 10

Savoca in Bar Vitelli iz filma Godfather / Sicilija

Par kilometrov naprej od Isola Bella leži kraj Savoca in Bar Vitelli, ki je znan po tem, da ga je leta 1971 izbral za prizorišče nekaj najbolj znanih prizorov v filmo Boter (Godfather). In ta destinacija privablja turiste s celega sveta, da bi za trenutek podoživeli vdušje tega ameriškega kultnega filma.

Na žalost vreme ni bilo najboljše – megla in dež, in posledično je bila celotna Savoca zavita v meglo. Ljudje so v vrsti čakali, da bi vstopili v Bar Vitelli in si ogledali fotografije s snemanja in tako obudili spomine na kultni film iz leta 1971 in “mafijozote”.

Sam sem se povzel do cerkve in tam bi moral biti čudovit pogled na okolico, vendar sem videl zgolj par metrov pred seboj. Ker je deževalo, si nisem ogledal ostalih cerkva v bližini. Ampak sem šel do Bara Vitelli in dobil mizo. Naročil Coca Colo namesto limonine granite z Zibibo.

In si v miru ogledal vse fotografije in rekvizite na stenah. Bar Vitelli ima tudi svoje sobe, vendar so bile vse že rezervirane. In tako me je pot vodila naprej – proti Taormini, v upanju, da srečam premierja …