Torre Faro 4 Torre Faro 4

Torre Faro ali Capo Peloro, najbolj severovzhodna točka Sicilije / Sicilija

Torre Faro je najbolj severovzhodna, in če bi želeli plavati s celinske Italije na Sicilijo, bi bilo tukaj verjetno najlažje. Ker se je iz Messine videl “stolp / pilone” nekje v daljavi, je bila odločitev preprosta – zapeljal se bom do tja in preveril, kako je visok ta “stolp”.

Ta del mi je bil všeč. V tem času ni bilo tam nikogar in vse skupaj je izgledalo precej zapuščeno. Predstavljam si, da poleti temu ni tako in da je ta kraj močno oblegan s turisti, ki pridejo na Sicilijo. Neskončno dolge plaže na obeh delih kar same kličejo po obisku – medtem ko je ta del, ki gleda proti celini, bolj kamenjast, je tisti del, ki gleda proti odprtemu morju, precej mivkast.

Ko sem se vozil po mestu, me je spremljal “čuden” vonj, za kar je krivo “jezero,” kjer gojijo školjke in ima tipičen vonj po tem. Všeč mi je bilo, da v samem mestu nisem srečal nikogar in da sem si lahko ogledal “pilone”.

Nekoč je bil to nosilec za visoko napetostno napeljavo, ki je povezovala Kalabrijo s Sicilijo. Od leta 1985 ni več v uporabi, je pa zanimiv za pogledat in precej impozanten.

Naslednja destinacija – Cefalu! Kraj, ki ga obožujem iz več razlogov. Ampak do tja je okoli 180 kilometrov vožnje po dežju, ki neusmiljeno pada.