Sunset Hotel Cefalu 4 Sunset Hotel Cefalu 4

Sunset Hotel **** Cefalu / Sicilija

Sunset Hotel v Cefaluju je nov hotel. Od samega mestnega jedra oddaljen okoli 400 metrov. Ko vstopiš v recepcijo, imajo napis, da gre za hotel s spajem, ampak ta del še ni zgrajen. Hotel ima tudi bazen na strehi, vendar zaradi slabega vremena ne deluje. Je pa lepo urejen in čist hotel s povsem solidnim zajtrkom.

Hotel je precej minimalistično opremljen in to mi je všeč. Za vstop v sobo ni kljuke, ampak s kartico odpreš vrata in jih samo “porineš”. Tudi soba je precej minimalistična in brez odvečnih “fukcev”. V sami sobi mi je bilo všeč par rešitev – ko je “tuš kabina” del prosojne stene in kot takšna omogoča svetlobo iz same sobe.

Naspal sem se, kar je edino, kar šteje, in priznam, da mi je to precej pomemben element na potovanju – saj sem sicer cel dan v “pogonu” in v povprečju prehodim okoli 15 kilometrov dnevno in prevozim par sto kilometrov.

Po zajtrku sem želel še enkrat na sprehod po Cefaluju, vendar na žalost je začelo močno deževati, tako da je bila naslednja destinacija Corleone.