Bastione Spasimo Boutique Hotel Palermo 8 Bastione Spasimo Boutique Hotel Palermo 8

Bastione Spasimo Boutique Hotel ***** Palermo / Sicilija

Bastione Spasimo Boutique Hotel v Palermu je eden do sedaj najlepši hotel, v katerem sem prespal na potovanju po Siciliji. Hotel, ki leži par sto metrov oddaljen od središča Palerma, sem odkril povsem po naključju. Ko sem se pripeljal do naslova hotela, le tega ni bilo tam. Ker je hotel skrit za obzidjem – vendar je za tem tudi posebna zgodba, ki ima svoj čar.

Bastione dello Spasimo (utrdba) je bil zgrajen leta 1536 zaradi pogostih vdorov sovražnikov na to ozemlje. S tem so se želeli zaščititi tudi pred topovskimi napadi. Ta del je edini še tako ohranjen iz tistih časov in zgradba, v kateri je hotel, je bila v zgornjih nadstropjih namenjenja stanovanju, spodnji del pa je bil namenjen za živali – kot hlev.

In v tem delu sem preživel noč – v delu za živali v takratnem času. Soba je več kot čudovita. Ohranjen “velb,” visok 6 metrov, priča o zgodovini, vendar so jo s sodobimi materiali in spremembami spremenili v butični hotel, ki ponuja vse. Imajo tudi sobo z masažno kadjo in savno, vendar sem se odločil za “navadno” sobo. Zunaj je bazen in kar je najpomembnejše, imajo izredo prijazno in prijetno osebje.

Siri (tako jo kličejo, čeprav ji je ime Siryana), si je vzela čas in razložila vse o mestu – kaj je vredno ogleda, kako se pride do tja, predvsem pa tudi o sami zgradbi in o zgodovini te stavbe.

Če bom še kdaj v Palermu, in to zagotovo bom, točno vem, kje bom preživel noč. In ja, tudi Nuxe kozmetika, ki je na voljo v sobi, pove dovolj o tem hotelu.