peterle obcuduje nosecnice peterle obcuduje nosecnice

Lojze Peterle laže glede dezerterstva Saša Hribarja / bo odgovarjal za svojo laž?

April in maj sta za desnosučne naporna meseca. Takrat se za njih začne “kulturni boj” laganja in potvarjanja zgodovine zmage nad okupatorjem, ker si že 30 let želijo “popraviti” ta del zgodovine in ga spisati po svoje. Ne uspeva jim. Niti jim ne bo nikoli! Tudi Lojze Peterle je skočil na vlak laži, ko je Saša Hribarja obtožil, da je dezertiral iz slovenske vojske. Sašo Hribar je izjavil, “da osamosvojitvene vojne za Slovenijo ni bilo, kar je bilo v Sloveniji je bila telepatska državljanska vojna” in Lojze Peterle se je ob tem počutil tako užaljenega, da je obtožil Hribarja dezerterstva. Bo odgovarjal za svojo laž?

To, da nekoga obtožiš za dezerterja, ker se počutiš užaljenega, in to laž ponoviš večkrat, bi moralo biti sankcionirano. To, da o nekom lažeš in ga obtožuješ, ne sodi v ta čas. Predvsem pa si ne more nekdo, ki se ima za osamosvojitelja, privoščiti takšnih laži.

Vse je dokazljivo in tudi dejstvo, da Sašo Hribar ni dezertiral, o čemer laže Peterle in svoje izjave še ponavlja in se še bolj zapleta v laži, je preprosto preveriti. Franci Kek je govoril z njegovimi soborci in vsi so potrdili, da Lozje Peterle laže in da Sašo Hribar ni dezertiral (vir).

Kot mi je povedal tedanji Hribarjev soborec vojaški vikar Jože Plut, je bila napetost pred bližajočo se vojaško nevarnostjo velika. “In med fanti se je porodila želja, da bi imeli mašo. ‘Ti, ki si profesionalni bralec, boš bral berilo’, sem rekel Hribarju, drugi so ministrirali,” se spominja vikar.

Kako je bilo takoj po dogodkih na Medvedjeku, se spominja takrat desetletni Sašo Tratar: “Po raketiranju – izstrelki so padli tudi na našo vas – je prišlo nekaj vojakov, med njimi tudi Sašo Hribar, ki je želel telefonirati na Val 202.”

Torej, Lojze Peterle nedvoumno laže! Zgolj upam, da bo odgovarjal za te laži, ker tole je šlo vse skupaj že predaleč. Ne, ne gre za svobodo govora, ampak za pritlehno obračunavanje tistih, ki so se skrivali v Cankarjevem domu in si sedaj jemljejo zasluge!

Še tale komentar iz leta 2007 je vreden omembe:

Dragi Lojze! JAZ osebno sem bil tisti, ki je nosil glavo v torbi! In to osebno za VAS! ( to ne posplosujem, temvec je to dejstvo! ) Lojze Peterle, vi niti priblizno niste obcutili kako to izgleda, saj smo vas imeli tako rekoc ovite v vato ves cas osamosvajanja. Lahko vas je sram, da dajete taksne izjave in na ta nacin poiskusate resiti, kar se resiti vec ne da! Se nekaj! Ce je kdo od politikov dejansko obcutil vsaj vonj vojne, potem sta to Jansa in Bavcar! Pe pred vami se Kucan ob zapuscanju YU skupscine, pa Drnovsek, ki je dejansko ujel ZADNJE letalo iz Beograda, pa Kacin, ki je vrhunsko vodil tiskovke in s pridom izkoriscal njegovo znanje kot obramboslovec.. Ne spomnim se, da bi eden od teh, kdajkoli poveliceval kaj vse je on pocel med osamosvojitvijo na tako podel nacin kot vi!