Družina izhaja že 71 let / domoljupci lažejo o svinčenih časih komonizma, ko “je bila vera prepovedana”

Verski list Družina je 7. maja 1952 prvič ugledal luč sveta. Čestitke ob tem jubileju. Mene preseneča nekaj drugega ob tem jubileju. Kako je lahko v tistih svinčenih časih, o katerih vedno znova govorijo domoljupci, v Sloveniji izhajal verski list, ko je bila po “njihovo” vera prepovedana in ljudje niso upali v cerkve? Nekaj tukaj ne “štima,” kajne?

Verski list Družina je izhajal enkrat mesečeno in očitno so komonisti to dovoli. Zanalašč uporabljam besedo komonist, ker jo ponavadi tako zapišejo domoljupci. A ni čudno, da bi partija in Tito dovolila kaj takšnega v tistih časih “totalitarizma”?

Mogoče pa domoljupci lažejo in zavajajo in komonizem ni bil tako represiven kot sedaj slikajo te stvari ti novodobni domoljupci, ki se trudijo potvarjati zgodovino, saj si sicer ne znam predstavljati, da bi dovolili verski list v tistih časih. Ne, ni šlo za tajne tiskarne, kjer so ga tiskali in ga delili med Slovence, da ne bi kdo napačno sklepal.

Torej je ta njihova mantra, da je bila vera prepovedana v komonizmu, še eden izmed kamenčkov v mozaiku njihovih laži. Nič novega, nič presenetljivega.

Komentarji so zaprti.