rtv slovenija postaja nova24tv rtv slovenija postaja nova24tv

Janša grozi z ustavno obtožbo / saj ne razumeš več, kajne Janez?

Očitno se je legitimno izvoljena Vlada RS odločila, da končno naredi red na nacionalni televiziji in začne s postopkom razreševanja programskega sveta RTVS. Predlog je podala Mandatno-volilna komisija DZ. Glede na število poslancev v parlamentu jim to ne bo predstavljalo težave. Se je pa ob tem oglasil Janez Janša in začel groziti z ustavno obtožbo. Janez a ustavna obtožba za parlament? Ali za mandatno-volilno komisijo DZ? Ustavna obtožba se vlaga proti premierju ali pa ministru in še za to moraš imeti 46 glasov. Ki pa jih nimaš niti v mokrih sanjah.

Ja, slišal sem že veliko nebuloz. Ampak tale je vrhunska. Janez bo vložil ustavno obtožbo proti poslancem v parlamentu – ali kaj hudiča je on mislil s tem, saj tega odpoklica ne bo sprejel dr. Robert Golob. Tole je zgolj dokaz, da niti več ne vedo v svoji zaslepljenosti in hudobnosti, kaj pišejo in kaj govorijo.

Očitno so Janezovim podrepnikom na RTV Slovenija šteti dnevi in sedaj se kruhoborci borijo do zadnje kaplje krvi. Že Ustavni sodniki so obstruirali sejo, da ne bi sprejeli odločitve o zakonih o RTV, ki so bili potrjeni na referendumu.

Z drugimi besedami – Janez in njegovi podporniki se trudijo, da ne izgubijo njim ljube televizije, ki je v zadnjem času doživela toliko fiaskov in je program tako katastrofalno slabo gledan, da bi moralo vodstvo odgovarjati za to šlamastiko in bi morali proti njim državljani začeti vlagati tožbe – v zadnjih mesecih smo lahko videli kaj pomeni uravnoteženje nacionalne televizije. Laži, manipulacije, nesposobni in nestrokovni voditelji, predvsem pa oddaje, kjer ni pluralnosti, ampak so zgolj in samo podporniki ene partije.

Ja, Janez si želi očitno nazaj v socialistične čase, ampak z eno razliko od takratnega socializma. Sedaj bi on rad postal Tito. Očitno so to njegove mokre sanje, in ko mu ne uspeva, govori takšne nebuloze, da se mu vsi lahko samo še smejimo in ga tudi pomilujemo.

Mogoče bo njegov naslednji korak, da njegove “paravojaške” enote zasedejo RTV in ga branijo do zadnje kaplje krvi. Ker RTV pa ne more biti od nikogar drugega kot od Janeza, kajne? Ne, to ni veš smešno. To je tako podlo in tako nizkotno, da je težko najti besede za to.