Refresh

This website www.had.si/blog/2023/05/18/janez-jansa-omenja-drzavljansko-vojno-tomaz-stih-poziva-k-nakupu-avtomatskega-orozja/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

janez jansa drzavljanska vojna janez jansa drzavljanska vojna

Janez Janša omenja državljansko vojno, Tomaž Štih poziva k nakupu avtomatskega orožja

Vrag je odnesel šalo. Janez Janša nima časa, da bi se udeležil obravnav na sodišču, ima pa čas, da na tviterju omenja državljansko vojno. Da bi bila mera polna, pa Tomaž Štih, ki je bil svetovalec vlade, prav tako na tviterju poziva k nakupu orožja, ker tudi on omenja “pogrome”. Očitno se sam oborožuje, ker pozna cene kalašnikov na črnem trgu.

Kako veš, da gre desničarjem slabo? Ko začnejo s podžiganjem strasti pri svojih “vernikih”. Ko začnejo omenjati državljansko vojno. Ko začnejo pozivati k oboroževanju svoje volivce.

Očitno se ne zavedajo, kaj počnejo. Če pa se zavedajo, pa upam, da bodo tudi odgovarjali za prihodnja dejanja, ki se bodo zgodila zaradi takšnih tvitov. Še posebej me čudi ta retorika par tednov po tragičnih dogodkih v Srbiji. Očitno so tudi desničarji stopili na ta vlak in se sedaj zatekajo k dobesednemu pozivanju k fizičnemu nasilju.

Lahko razumem, da so Janez in njegovi sledivci na ideološko drugi strani. Ne morem pa razumeti, da bi človek pri zdravi pameti začel omenjati državljansko vojno in to delil s svojimi “verniki”. Tole gre vse skupaj predaleč.

Sam že dolgo časa opažam zaostrovanje desne retorike na tviterju. Dnevni pozivi k fizičnemu nasilju, grožnje in vse ostalo je postalo del vsakdana. Vse skupaj je tako toksično in ti desni verniki se očitno več ne zavedajo, da to, kar počnejo, ni normalno. Da so ta njihova dejanja zavržna in predvsem povedo dovolj o njih.

Si pa očitno Janez želi to državljansko vojno že več kot 30 let in vsakič, ko je priložnost in kdo drug na oblasti kot on – začne s temi grožnjami. Nekateri so očitno ostali nekje daleč v komunizmu in verjamejo, da se tako rešujejo stvari. Žalostno, vendar resnično. Drugi živimo v letu 2023.

janez jansa drzavljanska vojna
janez jansa drzavljanska vojna
  1. Hm, a je možno, da je za reveža to edina možnost, da se še govori o njemu?
    Sam prašam….

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja