Ste opazili zanimivo korelacijo, ki se zgodi pri desnici vedno, ko pride na dan kakšna njihova “nečednost”. No, pri brskanju Žuglja po bančnih računih seveda ne gre za “nečednost,” ampak je to zgolj ena izmed rabot desnosučnih, ki so se dogajale, ko smo morali mi biti “pridni” znotraj meja občin. Za preusmeritev pozornosti pa Janez začne opletati z izrazom državljanska vojna in Slovenija pozabi na početje Žuglja.

Desničarji so precej preprosti ljudje. Predvidljivi, predvsem pa imam občutek, da je vse pri njih “deja vu”. Da se kopirajo in sploh ne izumijo več ničesar novega, da postane vse skupaj že precej enolično in nezanimivo. Kot vodena juha, ki je nihče več ne povoha.

Tudi “obramba” janšizma sloni na tem. Ko pride v javnost podatek o tem, kaj vse je počela prejšnja oblast, kako so nas nadzirali in pridobivali podatke o državljani, se vrže ena pasja bombica, na kateri skočijo mediji. Pozornost preusmerjena in svet gre naprej. No, vsaj tako si svet predstavljajo na desnici. V resnici ni čisto tako, kajne?

Seveda je potrebno spoštovati zakone in se takšnih stvari lotiti po “protokolu”. S tem se morajo ukvarjati za to pristojne institucije in ne “narod”. To, da mediji skočijo takoj na drugo kost, je značilno, saj bi bilo potrebno za karkoli drugega precej večji “involvment” in precej raziskovalnega dela. Lažje se je ukvarjati s puhlicami in zagotovo se bolj berejo članki z naslovom državljanska vojna, kot pa članek z naslovom državni udar. Koga briga slednje, ko pa je v igri orožje.

No, jaz upam, da je nova oblast že vsaj zasilno uspela urediti kadre in odsloviti nastavljene desnosučne kadre, tako da se bo primera Žugelj in vseh ostalin nečednosti lahko lotila reševati čim prej. Mediji pa so zopet padli na “čipšit,” Janezovo foro …