mavricna zastava mavricna zastava

Parada ponosa prinesla na površje vse frustracije in homofobnost slovenceljnov

Včeraj je bila v Ljubljani Parada ponosa. Ob bok temu so na družbenih omrežjih na dan prilezli vsi homofobni slovenceljni, ki so si dali duška v komentarjih in pokazali, kako mora pravi slovenceljn razmišljati. Sicer nikogar od njih ne moti istostopolna usmerjetnost, ampak …

Ampak je vedno prisoten pri slovenceljnih. Ponavadi ti komentatorji dodajo še, da imajo prijatelja, ki je istospolno usmerjeni, in da je vse kul, ampak …

Zafrustrirani slovenceljni očitno verjamejo, da se lahko nalezeš homoseksulanosti. Moti jih, da se ti ljudje kažejo v javnosti. Moti jih “furanje te agende”. Moti jih, da se ti ljudje sprehajajo po mestu. V bistvu je Slovenija eno veliko leglo prikrite homofobnosti, ki pa ob takšnih dogodkih privre na plan.

Če bi se vsi ti komentatorji zavedali, da je vsaka Parada ponosa boj za osnovne človekove pravice in da so določene stvari v življenju, na katere nimaš vpliva, bi se verjetno malce drugače izražali. Pa se ne. Toliko gnoja, prelitega v teh dneh na račun ranljivih in manjšinskih skupin.

Ja, to je Slovenija v letu 2023.

Namesto da bi bili strpni drug do drugega, je v Sloveniji potreben “razkol”. Jaz do sedaj še nisem doživel nobene nestrpnosti s strani LGBT skupnosti, vsakodnevno pa opažam nestrpnost s strani “hetero” ljudi, ki jih moti LGBT skupnost. Temu oni rečejo svoboda govora. Temu oni rečejo demokracija.

Če slovenceljn verjame, da se bo “okužil” z LGBT “ideologijo,” potem to pove vse o njemu. Je pa res, da je v letu 2023 internet poln FB “dohtarjev,” ki bodo našli teorijo zarote v vsem in bo to potem edina zveličana resnica.

Live and let live. Če nekdo ljubi nekoga istega spola ali pa se odloči za spremembo spola, kaj sploh to koga briga? Če bi se ljudje zavedali, da se njihova svoboda konča, kjer se začne svoboda drugega, bi bila naša življenja precej lepša. Ampak tega se očitno ljudje ne zavedajo, predvsem pa ne spoštujejo pravic drugih. Ker svet je lahko samo takšen, kot ga želijo oni.

In ko sem že pri tej temi – podpišite peticijo za pravico trans oseb do samoopredelitve

  1. Zdravo Had, rad berem tvoje prispevke, kljub temu da se včasih z napisanim ne strinjam. Kakorkoli, kar pa me zmoti pri sami paradi ponosa, je njihovo pretirano vizualno izstopanje. Ne moti me njihova spolna usmerjenost, ne moti me kaj počnejo za 4 stenami, ampak a je ok, da se moški (če smem sam določiti spol) obleče, kot se je oblekla oseba, slikana zraven predsednice?

    Lp

Komentarji so zaprti.