ukradeno kolo ukradeno kolo

Kako pokvarjen moraš biti, da na Dirki po Sloverniji ukradeš kolesarski ekipi kombi s kolesi

V preteklih dneh je po Sloveniji potekal Tour of Slovenia. Ne za vse. Za baskovsko ekipo Euskaltel Euskadi se je končala dirka dan pred zadnjo etapo, ker so ji nepridipravi ukradli kombi z vso opremo in z vsaj desetimi kolesi. Kako pokvarjen moraš biti, da narediš kaj takšnega? Zagotovo pa gre v tem primeru za odlično organizirane tatove, ki so vedeli, kaj kradejo.

Tour of Slovenia je letos zaznamoval dogodek, ki prikaže, da nepridipravi nimajo nobenega spoštovanja do ničesar. Niti do športa in športnikov. To, da s parkirišča odpelješ kombi z vso opremo in kolesi, kolesarska ekipa pa mora naslednji dan zapustiti dirko, ker nima koles, je sramotno dejanje. Predvsem pa vrže tudi črno piko na sam dogodek, čeprav organizator in Slovenija nima s tem dogodkom nič.

Glede na to, da gre pri ukradenih kolesih za specialna kolesa, ki so vredna okoli 10.000 evrov jih bo težko tudi prodati, saj to niso povsem navadna kolesa. So pa zagotovo iskana med “amaterskimi” kolesarji. Da ne omenjam, da je bila celotna odtujena vrednost vsebine kombija in kombija preko 300.000 evrov. Očitno so zlikovci točno vedeli, zakaj so odtujili ta kombi s parkirišča pred hotelom v Ljubljani.

Sam sicer dvomim, da so to storili domači zlikovci, ker vseeno ni tako preprosto vse skupaj kot mogoče izgleda na prvi pogled. Očitno je nekdo precej dobro vedel v kaj se “spušča”.

Če bi slučajno kdo kje zasledil kombi ali pa kolesa, .. Spodaj so slike.

ukradeno kolo
ukradeno kolo