DomovinaPraznuje DomovinaPraznuje

Alternativna proslava SdSovcev ob dnevu državnosti in govorec Borut Pahor

Tudi SdSovci morajo imeti svojo proslavo ob dnevu državnosti. Alternativno. Ker so bojkotirali državno proslavo, so si raje organizirali svojo in nacionalna televizija je prenašala to skropucalo. Govornik je bil Borut Pahor, ki je še enkrat dokazal, da je povsem brez hrbtenice, predvsem pa je pokazal, iz kakšnega testa je. Žalosten človek je to. Zelo žalosten.

Se spomnite dogodkov leta 2020, ko so SdSovci “obkolili” Ljubljano in na državno proslavo niso pustili nikogar? Specialne enote policije so bile povsod po mestu in Ljubljana je bila “okupirana”. Imeli so svojo “powerpoint” proslavo izpod rok Pirkija. Ni bilo smešno, bilo je žalostno. Ker SdSovci so dovolj sami sebi in ne potrebujejo državljanov.

Ker so takrat protestniki organizirali alternativno proslavo za vse tiste, ki se nismo smeli približati ograjenemu prizorišču na Kongresnem trgu, ki so ga branile do zob oborožene enote specialne policije, je Janez besnel in tvital o tem. Motila ga je alternativna proslava.

Tri leta kasneje se Janez in njegovi niso udeležili državne proslave ob dnevu državnosti. Organizirali so svojo. Dan kasneje in nacionalka je prenašala to skropucalo. Ne morem mimo tega, da ne poznajo Zdravljice. Ne morem mimo tega, da Vida Petrovčič “seka” himno.

Ne morem mimo tega, da Borut Pahor – oseba, ki je ves čas strahovladja Janeza bil tiho in bil ponižen, da se sedaj oglaša in da ima neumne govore na alternativnih proslavah, ki jih organizirajo SdSovci. Ubožec, ko ni več v soju žarometov in je postal povsem nepomemben in nepotreben. Ampak za SdSovce je odličen. Saj je vedno bil in vedno bo. Če se slučajno kdo sprašuje o njegovih življenjskih nazorih. Borut se pač mora celo življenje pretvarjati in očitno je prišel čas, da stopa iz omare. Ubožec.

  1. Pa Roni prosim, malo več konsenzualnosti, deljenje je vedno slabo. Hm, kje smo že slišali tisto o državljanski vojni, to je baje zdaj zadnji hit konsenzualnosti. Bogi Borči, kam mora hodit, da mu dajo za govorit, pri Nataši se je samo mrščil in si svoje mislil (in to v prvi vrsti, kjer ga je njeno deljenje na naše in vaše še posebej hudo prizadelo direkt v srčka). Tukaj je pa lahko pokazal vso svojo nadarjenost. Sicer pa je bila glasbena oprema kar v redu, se je pa videlo, da so iskreno verjetli v količinski popust, pa jih je na koncu, tako kot Furlana Mlakarja, presenetilo, da “non costa niente”. Aja, saj pravzaprav kaj dosti drugega pa ni bilo?

Komentarji so zaprti.