Sicer ne vem za vas, ampak meni se zdi 14,95 evra za kilogram Lušt paradižnika ogromno. Sicer gre za 1. razred in slovensko poreklo, ampak cena mi je hudo visoka. Ampak očitno je to naša realnost, na katero se moramo navaditi – druga Švica, kajne? Po plačah sicer ne, po cenah pa očitno.
- Cena izdelka se ni spremenila, so pa zmanjšali njegovo težo za 20 odstotkov
- Cena pijače iz hladilnika v trgovini v Italiji 1 evro / cena neohlajene pijače 0,70 evra
- Najboljša pizza na svetu / L’Antica Pizzeria da Michele, Neapelj / had testira pizze / ocena 5,0
Ko se med policami v trgovinah sprehajam mimo sadja in zelenjave, me vsake toliko časa kaj preseneti. Tam, kjer je sadje (ja, paradižnik je sadje) pakirano v “majhnih” količinah, si vedno vzamem čas, da preverim, kakšna je cena za kilogram. In takrat sem presenečen in se dičim ob tem dejstvu.
Tudi Lušt paradižnik je ena takšna zadeva. Sicer 200 gramov stane 2,99 evra, ampak kilogram pa 14,95 evra. Ja, vem. Lahko ga preskočim in kupim več kot pol cenejši španski paradižnik, ki dejanko ima okus.
Pa vendar me res zanima, kaj je tako posebnega na Luštu, da ima takšno ceno. Za “hec” sem šel preveriti cene v spletno trgovina enega izmed dražjih trgovcev v Sloveniji in odkril:
- slovenski paradižnik v grozdu – 2,99 €/kg
- paradižnik grapolo – 1,99 €/kg
- paradižnik volovsko srce – 3,49 €/kg
No, tole so bolj realne cene. In ja, z veseljem bom paradižnik za 15 evrov preskočil!
Ta Lušt res ni kej posebnega…pa se ljudje čudijo cenam na morju