kuza kuza

Vlekel psa za motorjem in ga odvrgel v smeti / 67-letnika čaka 800 evrov kazni, ker ni šlo za mučenje živali

Kaj je narobe z naslovom? Vse! To, da je 67-letnik peljal na sprehod psa, tako da ga je imel privezanega na motor. To, da je pes umrl in ga je ta osebek vlekel z motorjem do smeti. Tudi to, da je tožilka “ugotovila,” da ne gre za mučenje živali, ker ni bilo mogoče dokazati naklepa, in je dala osebku 800 evrov kazni – ker je v zakonu o zaščiti živali 15. člen, ki prepoveduje tek živali, privezanih na motorno prometno sredstvo, in je takšna kazen.

Ko se bo kdo vprašal, zakaj ljudje izgubljajo zaupanje v državne inštitucije, je tukaj en tak primer. Seveda je res, da ne poznam celotne zgodbe in ozadja, vendar osebku, ki vleče psa, privezanega za motor, za seboj, ni dovolj samo denarna kazen, ampak to je posledično tudi krivda samega kazenskega zakonika, ki ima očitno takšne luknje. Da o tem, da kadavra niso zavarovali in ne morejo opraviti obdukcije, niti ne omenjam.

Sam bi pričakoval, da bo tak osebek ovaden zaradi mučenja živali in da bo za svoje dejanje odgovarjal. Še posebej, ker je bil tudi alkoholiziran in so mu odvzeli vozniško dovoljenje. Sem kaj drugačen od njega, če zapišem, da bi bilo treba ta osebek privezati na vozilo in naj on teče za vozilom dokler se ne zgrudi?

To je Slovenija leta 2023. Ja, takšni ljudje živijo med nami. In jaz sem zelo žalosten, da imajo takšni ljudje lahko sploh živali. Mogoče bi bilo pa smiselno, da se uvede “licenca” za lastnike živali, kjer bi morali dokazati, da so sposobni skrbeti za žival in kjer bi se tudi preverilo njihovo psihofizično stanje. Ker to, da nekdo vleče psa za seboj na motorju pač ni normalno.

kuza