jajcka borut pahor jajcka borut pahor

Dvoličnost Boruta Pahorja ali kdo ga drži za jajčka, da se sedaj oglaša

Borut Pahor je bil v času svoje predsedniške funkcije dve leti, ko je vladal Janez Janša, tiho kot miška. On se je takrat odločil, da ne bo moralna avtoriteta in bo mnenja zadržal zase. Sedaj, ko ne vlada več Janša, pa se Pahor dnevno oglaša in ima svoje mnenje o vsem in vseh. Pahor, kdo te drži za jajčka, da si bil v času najhujših kršitev ustave tiho in si se skrival v kotu, in sedaj, ko je druga oblast, se greš spet moralno avtoriteto? Pahor je povsem nepomemben in mediji mu ne bi smeli nameniti niti sekunde pozornosti. Naj se fotka za Instagram, saj po tem si ga bomo zapomnili, …

Borut Pahor je precej žalosten človek. Ko je bil predsednik in so se dnevno kršile ustavne pravice državljanov, se je skrival. Ni komentiral stanja, ampak se je zgolj in samo fotografiral za Instagram. Namesto da bi imel svoje mnenje ali pa da bi bil na strani državljanov, je pokazal svoj pravi obraz. Pokazal je, da ni vreden počenega groša in da mu je pač Janša intimna opcija in seveda gospodarja, ki te hrani, pač ne “grizeš”.

Ko se je zamenjala oblast, je tudi Pahor spremenil svojo taktiko in svoje obnašanje. Sedaj dnevno pametuje o stvareh, ki se ga ne tičejo oz. ki se ga tičejo zgolj kot državljana Slovenije. Ampak ostali državljani ne dobimo prostora v medijih, kot ga dobi on. Sedaj se Pahor vsak dan oglaša in pametuje, kako bi bilo treba voditi državo, kaj dela oblast narobe, predvsem pa kritizira spet samo eno stran in ne svoje intimne opcije.

Borut Pahor je očitno zagrenjena oseba, ki jo nekdo drži za jajčka – na žalost ne morem zapisati ob takšni osebi za jajca, ker če bi jih imel, bi vseeno pokazal, da je vsaj malce človeški in bi se oglasil tudi v času Covida in v Janševe diktature, ko nas je zaprl znotraj meja občin. Pa vendar se ni in je bil tiho, in zakaj ni potem tiho še sedaj?

Ali Pahor res potrebuje pozornost in mu jo mediji dajejo? Zakaj ga mediji ne ignorirajo sedaj, ko je on ignoriral medije in ni dal odgovorov na vprašanja? Škoda, ker mediji pozabljajo na to in se sedaj ukvarjajo z njim. Najboljše bi bilo, če bi ga vsi ignorirali, in takrat bi se zavedal svoje majhnosti, predvsem pa svoje nepomembnosti.

Mogoče pa bi bil že čas, da Borut Pahor prileze iz omare in državljanom Slovenije razloži kdo ga drži za jajčka in zakaj. Verjetno bi bilo njemu precej lažje, ko bi resnica prišla na dan.