Čakam in čakam. In se nič ne zgodi. Več kot eno leto je, odkar smo dobili novo vlado, ki je pred volitvami obljubljala marsikaj. Tresla se je gora, rodila miš, bi lahko komentiral ob tem, ko pričakovanih reform ni, ko se stanje na nacionalki še ni spremenilo in ko imam vse bolj občutek, da ni nikomur v interesu, da se karkoli spremeni v Sloveniji. Še posebej ne tistim, ki so trenutno na oblasti.

Obljub je bilo ogromno, ko se je na sceni pojavil nov obraz. Zagnanost je bila prisotna. Vendar po letu in par mesecih pa imam občutek, da se stvari ne bodo spreminjale, kot si je dr. Robert Golob zadal in kakor si je predstavljal.

Državljani čakamo, da bodo ta oblast uredila zdravstvo, da se bo lotila ureditve nacionalke, da bo uredila sovražni govor, … Pa vendar imam vse bolj občutek, da se nič od tega ne bo zgodilo, ker so pač interesi interesnih skupin preveliki. Predvsem pa imam občutek, da v Sloveniji dejansko ni prave volje, da bi se življenje speljalo v normalne tire – takšne, kot si jih državljani zaslužimo.

Reforme zdravstva ni. Vrglo se je ogromno denarja v ta “projekt,” ki ni ničesar rešil. Na nacionalki še vedno obstajajo isti ljudje in isti program. Tudi na področju stanovanjske politike se nič ne premika. Lahko bi našteval v nedogled, kaj vse ni bilo narejeno, čeprav je bilo obljubljeno.

Počasi me mineva potrpljenje. Namesto da bi se premier ukvarjal s situacijo v Sloveniji, so mu očitno bolj pomembna tema “nutrije”. Namesto da bi se proti prejšnji oblasti vlagale obtožnice, se tudi na tem področju nič ne dogaja. Kot da bi bilo vse, kar se je dogajalo v Sloveniji v času Janševe vlade, OK?

Mogoče pa je čas, da se aktualna vlada zamisli in da premisli, kaj vse je bilo obljubljeno in kaj vse še niso uresničili. Ker tole je slaba popotnica za naslednja tri leta, ki nas čakajo s to vlado.