toyota supra toyota supra

Toyota Supra / kako kupiš avto, ki ga nimajo v prodajalni?

Ko je pred časom na trg prišla Toyota Supra sem bil presenečen. Vozilo, ki ima sicer precej kultni status, je sedaj dobilo novo “preobleko”, predvsem pa tudi novo “srce”. Ob bok se lahko postavi precej dražjim vozilom – glede na to, da izvedenka s 3.0 litrskim motorjem in 340 konji stane malo čez 72.000 evrov je to precej dober “price – performance”. Seveda me je zanimalo kako izgleda to vozilo in kako jaz “sodim” vanj.

Obisk salona Toyota pa je bil eno veliko presenečenje. Sicer prijazna prodajalka mi je razložila, da vozila nimajo v salonu. Da ne morem niti sesti vanj in videti, če slučajno “pašem” v sedež tega “pocket rocketa”.

Razumem, da nimajo vseh vozil v salonu, ampak če prodajajo vozilo, potem bi pričakoval (ja, vem, precej neumen sem), da imajo vsaj eno vozilo v prodajalni – pa ni potrebno najmočnejše oz. z vsemi dodatki opremljeno vozilo. Vseeno je precej smiselno, da preden odšteješ 70k+ za vozilo, da ga vsaj vidiš oz. da sedeš vanj, če ga že ne dobiš na testno vožnjo.

Na spletni strani imajo sicer pri vozilu Supra tudi CTA “brezplačno preizkusite”, vendar na obrazcu ni modela Supra. Torej odpade tudi to. Seveda se nisem dal in sem vprašal, če je v kakšni drugi prodajalni mogoče ta model vozila, da ga vsaj vidim, če se že peljati ne morem. Namreč na cesti v Franciji sem jih videl par in vozilo mi je delovalo “hudo”. Ampak v Sloveniji tudi ta možnost odpade.

In sem poskusil še zadnjo možnost – kdaj dobim vozilo, če ga sedaj naročim? In odgovor je bil preprost – v tem letu ne. Hm. Hvala, za prijaznost in nasvidenje.

Ja, vozila se še vedno prodajajo sama. S to razliko, da ko grem gledati BMWje lahko v salonu vidim M3 in ostale izvedenke. Ko grem gledati Audije, vidim RS Q3 in podobne, ker se mi vseeno zdi smiselno, da vsaj vidiš vozilo preden se odločiš, da bi ga kupil. Še Lotus Emira je bila v salonu, ko sem jo šel gledat, pa je vozilo precej dražje od Supre.

Zanimiva izkušnja je bila tale Supra in škoda, ker pač v prodajalnah vozil nimajo tega modela. Aja, pa srečno Toyota s takšnim načinom prodaje vozil. Očitno se morajo kupci zadovoljiti s slikami in videi recenzij na spletu, ko kupujejo avto.

toyota supra

  1. Avtomobilska branža si verjetno še ni opomogla po vseh daljših čakalnih rokih, dobavah rezervnih delov, cenah itd. Komot se zgodi, da salon naroči en model za salon, pa pride kupec in se mu ne da čakat, pa kupi razstavni avto. Čakalna doba za novega je pa pol leta.
    Pri znesku takega ranga, imajo pa kupci že denar in si ga gredo ogledat v tujino ali pa tudi v tujini naročijo.

  2. saj se strinjam. ampak hudic je, ko je vozilo novo in ga ne kupis “na lepe oci”, ampak bi vseeno rad videl, ce si primeren zanj. ker gre za precej specificno vozilo …

  3. Tudi tesle ni v salonih, pardon, ni salonov od tesle, niti seevisov….pa se nih”e ne pritožuje

  4. Kako pa se proda največ Tesl? Ljudje so masovno naročali Tesle, brez da bi sploh imeli salon, kaj šele servis v Sloveniji. Danes se je to sicer nekoliko spremenilo, ampak še vedno ljudje naročajo Tesle še preden so avti v salonih.

Komentarji so zaprti.