Blejski strateški forum je te dni potekal na Bledu. Preko 3000 udeležencev in dobrodelna nota tega dogodka sta bila večkrat omenjena v medijih. Zastavlja se mi vprašanje, koliko sredstev so zbrali na tem dogodku – saj tega podatka nisem nikjer zasledil, čeprav so mediji obširno poročali o tem dogodku in dobrodelni noti tega dogodka ob poplavah v Sloveniji.

Da ne bo pomote. Če so zbrali par sto evrov, je boljše kot nič. Ampak ko ni nikjer niti pod razno omenjen znesek, ki so ga zbrali – čeprav je bilo kup dogodkov z dobrodelno noto, potem me začne vse skupaj zanimati.

Ob tem dogodku je bilo veliko govora tudi o trajnosti – da imajo udeleženci možnost prevoza do Bleda z vlaki. Da bo hrana “trajnostna” – če sem tole prav razunmel, je moj “možgan” povsem napačno interpretiral ta podatek in ja se zgodi, kajne?

Še vedno pa me zanima, koliko sredstev so zbrali – ob bok dejstvu, da je Radio 1 zbral 1.914.746 evrov sredstev za pomoč žrtvam poplav. Ja, firbčen sem, kako so udeleženci takšnih dogodkov dobrodelni.

Je kdo mogoče kje zasledil ta podatek o zbranih sredstvu ali pa je šlo zgolj za uporabo besede, ki je v teh dneh precej pogosto uporabljena? Kot sem že omenil – če so zbrali 100 evrov je to boljše kot nič!