Ne, naslov ni šala. Šala je to, da smo očitno talci nesposobnih ljudi na položajih, saj se ta odsek obvoznice v Ljubljani “rekonstruira” že od februarja lansko leto. Ampak nič ne kaže, da se bo to kmalu zaključilo, in zato je vprašanje, če bodo dela končana do 1. januarja 2025 povsem na mestu. No, potem bodo verjetno začeli s preplastitvami in sanacijami na tem istem odcepu.

Če bi me kdo vprašal, kaj je nesposobnost – potem bi ga odpeljal na gradbišče na ljubljanski obvoznici. Toliko časa za rekonstrukcijo bi pričakoval, če bi našli med kopanjem kakšne ostanke rimske Emone. In potem bi razumel, da je na gradbišču par ljudi, ki odkrivajo vse, kar je ostalo zakopano v zemlji dolga leta.

Ker se vsak dan vozim mimo gradbišča, ki je večino časa bolj kot ne samevalo, se sprašujem, kakšna je bila pogodba, ki jo je nekdo podpisal z Darsom? Ali v tej pogodbi ni bilo nobenega roka “izdelave”?

Ali pa so pač na Darsu “požegnali” to, da bo obvoznica toliko časa zaprta, ker se drugače ne da?! Seveda se mi ob tem zastavlja še n-vprašanj, ampak so itak nesmiselna, ker odgovorov nanje ne bo nikoli.

Mogoče ob tem omenim še “spremenjen prometni režim” na tem odseku obvoznice, ki se spreminja na vsake par dni – če bi se toliko ukvarjali z rekonstrukcijo, bi bilo vse skupaj že zdavnaj urejeno in zaključeno. Ampak očitno se nikomur ne mudi in se Darsi “jebe,” ko se izgubljajo ure in ure v zastojih na naših avtocestah.

Ker je pred časom začel Dars omenjati “tretji” pas na avtocestah, se mi je avtomatsko zastavilo vprašanje – ali bo do dokončano do leta 2042? Ker pri Darsu je to očitno nekaj povsem normalnega. Zakaj Golob še ni zamenjal uprave Darsa in zakaj se ministrica za infrastrukturo ne ukvarja s to težavo, mi ni jasno.

Ampak, hej, to je Slovenija. Kdo pa je pričakoval, da se bo karkoli spremenilo pri nas?