Hotel Remisens Giorgio II 4 Icici8 Hotel Remisens Giorgio II 4 Icici8

270 evrov za nočitev v hotelu na Hrvaškem / ne, ne gre za 5 zvezdični hotel

Letošnje cene na Hrvaškem so bile precej nore. No, še vedno so. Priznam, da sem vedno znova šokiran, ko pogledam cene hotelov, kjer sem bil še lansko leto par vikendov, letos pa jih mirno preskočim – ker se mi 270 evrov za nočitev v hotel zdi ogromno. Še posebej, ker ne gre za 5 zvezdične hotele. Za takšne hotele se cene sedaj gibljej0 okoli 1000 evrov na noč.

Letos pomladi sem par noči preživel v hotelu blizu Opatije. Nočitev je bila 14o evrov. Veliko? Malo? Odvisno od človeka in budgeta. Ko sem gledal cene hotela v visoki sezoni, sem se vprašal, kdo si lahko privošči takšen dopust – saj so bile cene od 350 evrov naprej. Sedaj, ko je že september, pa so cene v tem hotelu od 270 evrov naprej. Za noč. Z zajtrkom za dve osebi.

Ne, ne bom napisal, da so cene previsoke. Cene so točno takšne, kot so lahko. Ker če so hoteli polni, potem si to lahko privoščijo. Vprašanje je bolj, če se jaz lahko privoščim takšno ceno za hotel ali se raje odpeljem zvečer nazaj v Ljubljano ali Izlake in potem naslednji dan nazaj na morje? Vsekakor je ta druga opcija precej bolj “primerna” žepu kot pa cene, ki so sedaj v hotelih na Hrvaškem.

Poleti, ko sem se odpravljal na dopust, sem kolebal med Hrvaško in Francijo – in se na koncu odločil za Azurno obalo, ker so tam cene nočitev precej nižje kot pa so cene na Hrvaškem, kljub temu da sem v ceno dodal še gorivo, cestnine in potencialne kazni, ki jih bom dobil.

Ja, Hrvaška postaja precej bolj nedostopna, kot je bila še pred par leti. Če se to pozna na zasedenosti hotelov, ne vem, ampak na prvi pogled sem dobil občutek, da je precej bolj vse prazno, kot je bilo včasih. Lahko se seveda tudi motim. Ker dejstvo je, da ima ogromno Slovencev nepremično na Hrvaškem in posledično to tudi izkoristijo.

Za tiste, ki pa iščejo apartmaje in hotelske namestitve, pa so cene takšne, kot so – lahko jih sprejmeš ali pa se odločiš in greš kam drugam, kjer so cene bolj primerne za žep posameznika. In točno to storim tudi sam. Samo zanima me, če bodo naslednje leto cene hotelov še dodatno narasle?