rupar shod rupar shod

Rupar in njegovih 11.000 podpornikov na shodu v Ljubljani / in svizec zavije čokolado

Pavel Rupar je spet organiziral “protestni shod” v Ljubljani. Sicer večina udeležencev nima pojma, kaj počne tam, ampak to je nepomembno. Po Ruparjevih besedah jih je bilo okoli 11.000. Sam menim, da jih ni bilo niti 1000. Ampak tudi ta podatek je nepomemben. Pomembno je, da Rupar pod “pretvezo” višjih pokojnin organizira te shode, ki se jih udeležijo njegovi privrženci, in potem so na vrsti govori, petje in rajanje z zastavami.

Priznam, pričakoval sem ogromno ljudi. In bil razočaran, ko se jih je zbrala zgolj peščica. In če sem v uvodu zapisal, da jih je bilo 1000 – tudi v to številko močno dvomim, ker ko je bila TR na “kolesarskih” protestih povsem nabito poln, je Nova24 naštela 3000 udeležencev. Po tem štetju jih je bilo verjetno okoli 14, ..

Trg republike v teh dneh pripravljajo za teniški turnir. Posledično to pomeni, da je prostora malo in še to je bilo preveč za vse te “udeležence,” ki so iz različnih koncev drli na ta “shod resnice”. Zastave so plapolale, ljudje so bile evforični, govori so bili na nivoju “3. letnika frizerske šole”. No, ne bom pretiraval, saj so bili tisti verzi precej boljši kot pa besedičenje včeraj.

Ampak vse to je nepomembno. Pomembno je, da se Rupar bori za višje pokojnine in da mu ljudje ploskajo in verjamejo. Na srečo jih je vse manj takšnih, ki pridejo na njegove shode in ki so navdušeni nad njim. Še en shod pa bo konec tudi s tem “njegovim gibanjem”.

Če je že skopiral idejo od “kolesarskih protestov,” se je sedaj izkazalo, da za seboj nima dovolj velike baze ljudi, ki bi mu pomagala. Še desnosučni politiki se včeraj niso prikazali na shodu. In razočaranje udeležencev je bilo verjetno posledično še veliko večje.

Vsekakor pa je lepo, da pridejo ljudje iz cele Slovenije v Ljubljano na obisk k Zoranu Jankoviču. Edino eno prošnjo bi imel za te udeležence. Da ne skačejo čez cesto, kjer ni prehoda za pešce – to vseeno ni “Zgornji Kašelj” ali pa “Spodnji Duplek,” ampak v mestu so malce drugače organizirane stvari, predvsem pa veljajo prometni predpisi.