Veganski ramen? Malce čudno se sliši, kajne? Poznavalci ramena so verjetno zmedeno, ampak v Ondori Street Food baru na Gallusovem nabrežju 25 ga imajo. In ker me je zanimalo, kakšen je veganski ramen, sem se odločil, da ga poskusim.

Ko so urejali Ondori Street Food, ki je Asian Fusion & Ramen bar, je bil Tozd njihov sosed. Tako da smo velikokrat paberkovali o tem, kakšna bo ponudba in kakšne bodo cene. Ko se je Tozd preselil, sem tudi precej redkeje na Gallusovem nabrežju.

Ampak včeraj, ko mi je natakar v Sushimami, ki je imela polni dve mizi, na ostalih pa napis “reserved,” zelo pikro odvrnil, da nimajo prostora za dve osebi, sem se odločil, da grem do Ondorija. Nisem ravno ljubitelj “fuzijske” kuhinje, ker se mi zdi to precej neposrečena “spakedranščina,” ampak v sili še hudič muhe je.

Ramen sem nazadnje jedel, preden sem postal vegan. Vrsto let je že tega in priznam, da se niti več ne spomnim okusa. Naročil sem veganski ramen, ki stane 13,9 evra in ga sestavljajo udon rezanci, veganska juha, tofu, wakame, mlada čebula, mlad grah, bambus in nori alge.

Osebje je prijazno in tudi odlično govori angleški jezik. Lokal ima čiste wcje, kar se mi zdi pomembno, le vonj v lokalu je pač tipično azijski in ne bi želel živeti v stanovanjih nad samim barom.

Okus veganskega ramena je bil zanimiv. Sicer malce “prazen,” ker seveda ni pripravljen, kot se pripravi, pravi ramen, in ker ima povsem drugačne sestavine, kot pravi ramen. Ampak je bil okusen. In čeprav nerad jem s palćkami, sem se potrudil in se začuda nisem povsem popackal.

Ko sem jedel veganski ramen, se mi je zastavilo vprašanje – zakaj hudiča je treba v veganske jedi dodati tofu? Zame osebno je to živilo povsem precenjeno in res mi je žal, da ga “tlačijo” povsod. Verjetno pa bo marsikoga, ki se prehranjuje vegansko, razveselilo dejstvo, da v Ljubljani obstaja tudi veganski ramen. No, mogoče bi bila cena lahko malce bolj primerna, ampak za turiste, ki so bili v večini gostje, je verjetno to povsem sprejemljiva cena.