Ta pogovor se snema / kdo vam je dovolil, da snemate pogovor, če me niste vprašali?

Pozdravljeni, gospod Kordiš. Kličem vas iz podjetja, … Ta pogovor se snema. Zadnje čase so takšni klici vse pogostejši. Očitno telefon še vedno deluje v pospeševanju prodaje. Pa vendar. Kako lahko nekdo snema pogovor z menoj, če me ni niti vprašal za dovoljenje? Ali je pač to, da ti nekdo pove, da snema pogovor, že tudi “moje dovoljenje” za snemanje pogovora?

Ravnokar sem dobil klic, in ko sem vprašal gospodično na drugi strani, če sem ji dovolil snemanje pogovora z menoj, očitno ni bila ravno v zadregi, ampak se mi je zahvalila za “pogovor”. WTF?

Če obiščem spletno stran, dobim najprej vprašanje, če dovolim piškotke, in če se strinjam, mi jih naložijo. Če se ne strinjam, mi jih ne bi smeli. Bi pričakoval podobno tudi pri telefonski prodaji – ampak očitno so tam “pravila” drugačna ali pa si jih “telefonisti” malce po svoje predstavljajo.

Če bi bil siten, bi zahteval tudi podatke o tem, kdo obdeluje te posnetke in kje se hranijo, in vse ostalo, kar smo dobili z GDPRjem. Ampak očitno je lažje povedati, da se pogovor snema in konec. In verjamem, da večina ljudi ob tem ne pomislil, da imajo tudi oni svoje pravice – in to, da ti nekdo pove, da te snema, še ne pomeni izrecnega dovoljenja.

Seveda obstaja možnost, da jaz česa ne razumem in da je to vse tako, kot mora biti. Ampak če mi nekdo želi nekaj prodajati preko telefona, potem pričakujem, da mi vnaprej razloži “pogoje sodelovanja” oz. da se zaveda, da imam tudi jaz pravice.

Ja, pogovor je bil kratek, ker če ne dovoliš snemanja, potem oni ne morejo ničesar prodati, …

  1. Hehe saj je nepovezano z objavo ampak tak telefon, ki ga imas zgoraj na sliki, sem pred par leti dobil. :)

Komentarji so zaprti.