Zgodba s kolesarsko stezo, ki bo vodila od Zagorja do Izlak ima novo poglavje. Če je bil projekt na začetku ovrednoten na 2,5 mio evrov in se je kasneje cena dvignila na 5.000.000 evrov, pa so nove informacije, da bo cena 8.850.000 evrov. Da, prav ste prebrali – cena se je iz 2,5 milijona dvignila na 8,85 milijona in nič ne kaže, da bo kmalu ta kolesarska steza v uporabi.

Nisem iz foha in ne znam si predstavljati kako pride projekt, ki je bil ocenjen na 2,5 milijona do zneska 8,85 milijona? Ne znam si predstavljati kaj vse bomo dobili? Predvidevam, da bo vsak občan občin Zagorje, Kisovec in Izlake (in seveda vseh okoliških vasi) dobil novo cestno kolo in da bodo za ta denar zgradili vsaj še bazen v Zagorju in obnovili Medijske toplice.

Optimist, kajne? Seveda! No, poskus neslane šale je bil tole zgoraj. Glede na to koliko časa se že gradi ta kolesarska steza in da je zaradi tega precej otežkočen promet po glavni prometni žili proti avtocesti, bi bil izredno vesel, če bi kje lahko videl pogodbo o tej kolesarski stezi in posledično bi mi postalo tudi jasno zakaj se je cena tako dvignila?

Verjetno je v pogodbi tudi čas za izvedbo tega projekta in resnično me zanima kdaj se bo to končalo in bo kolesarska steza, ki je mimogrede totalni mimosunek, tudi dejansko v uporabi. Bo to v letu 2024? Ali pa v letu 2025?

Aja, pa zanima me kako bodo lahko “mulci” gonili v klanec proti Repniku, ki se ga ne bi sramoval niti Primož Roglič. Prav zanimiva je tale odisejada s to kolesarsko stezo in povečanimi stroški!