romunski kombiji romunski kombiji

Kombiji z romunskimi registracijami na naših avtocestah

Tokrat ne bom pizdil čez Dars, čeprav bom pisal o dogajanju na naših avtocestah! Je pa verjetno že vsak, ki se je kdaj peljal po naših avtocestah, ponoči opazil neskončno število belih kombijev z romunskimi tablicami, ki so postali že stalnica. Zakaj jih je toliko in kaj prevažajo v svojih vozilih?

Kombiji z romunskimi tablicami so stalnica naših avtocest. So stalnica avtocest že v Italiji, kjer se očitno njihove poti pričnejo in potem polno naloženi prečijo Slovenijo in nadaljujejo pot proti Romuniji.

Čez dan so naše avtoceste neprevozne in so parkirišča, za katere plačujemo vinjeto. Po 18. uri naše avtoceste postanejo prehitevališče za tovornjake. Ponoči pa poligon za romunske kombije.

Kaj prevažajo in koga prevažajo – nimam pojma, ampak ker smo v EU velja prost pretok ljudi in blaga. Ob tem se mi zastavlja samo vprašanje, zakaj naša policija ne ustavlja teh vozil in preverja njihove ustreznosti. Nekatere kombije dejansko drži skupaj zgolj dobra volja.

Verjamem, da so zgodbe za temi kombiji precej bolj krute, kot si jih želimo slišati. Da ti kombiji prevažajo delavce iz ene države v drugo, ki iščejo možnost preživetja.

Da se jih vozi preveč v kombijih tudi ni nič novega, nekateri pa imajo zadaj še prikolico in na njej kupe “stare šare”. Da so vozniki preutrujeni in ponoči vijugajo po avtocesti sem in tja, je tudi stalnica, saj za osebna vozila ne velja pravilo počitka kot za voznike tovornih vozil.

  1. Zakaj ponoči? Prevažajo ukradeno robo, ljudi? lahko, te nekje na parkirišču pobašajo v avto pa nihče ne ve, kam si izginil, policije pa nikjer. Ni prijetno . Res jih je veliko

Komentarji so zaprti.