Danijel Krivec, poslanec SdS in tudi podpredsednik DS, je vrsto let zasedal nezdružljivi funkciji – kot poslanec in kot član sveta javnega zavoda za turizem Dolina Soče. Sicer je s slednjega položaja odstopil letos julija, ker je KPK proti njemu uvedla postopek. Zanima me, ali bo Danijel Krivec odstopil? Vprašanje je seveda retorično. Se pa verjetno vsi še spomnimo poslanca, ki je v trgovini “ukradel” sendvič s tuno in odstopil!

Da imajo v stranki SdS svoja merila, je vsakomur jasno. Tudi to, da Danijel Krivec ne bo odstopil, je vsakomur jasno – ker pač za njih veljajo povsem drugačni vatli, kot pa veljajo za vse ostale državljane Slovenije.

Že včeraj so se začeli izgovori Danijela Krivca, da je kot član sveta deloval “pro bono” in podobno. Seveda, povsem pričakovano. Na desnem polu so začeli z vsemi topovi braniti Krivca in namesto da bi ga složno pozvali k odstopu, so začeli iskati primerjave z Veselom in podobnimi primeri. Ki sicer nimajo veze, ampak za njih je vse ok.

Zanimiv je tudi podatek na Erarju, da je ta zavod, katerega član je bil Krivec, od države prejel 48 milijona evrov. Ko so se že desničarji včeraj “užgali” ob Ani Roš, ki ima restavracijo s tremi Michelinovimi zvezdicami.

Ja, super je v Sloveniji, če si poslanec SdSa, saj si tako lahko sam interpretiraš zakone, ki veljajo sicer za vse državljane – le za SdSovce ne!