Posnetek “pogovora in čestitke” med Ano Roš Stojan in Robertom Golobom je nekaj, kar bi bilo boljše, če ne bi videl. Če sem se pred tem zgražal nad objavami Boruta Pahorja, mi je ta posnetek, ki ga je objavil sam premier, totalno “cringe”. Zgolj in samo upam, da je Robert Golob že zamenjal svoje svetovalce za komuniciranje, saj takšno skropucalo ne bi smelo ugledati luči sveta. Ampak po drugi strani jih pa povsem razumem – ko niso uresničene obljube, ko se reforme zamikajo, potem se začne takšen poceni populizem.

Verjetno nisem edini, ki je ob ogledu “čestitke” Roberta Goloba Ani Roš ob njeni tretji Michelinovi zvezdici zavil z ušesi in upal, da gre za “spoof”. Na žalost ni šlo za to. Na žalost je šlo za dejanski posnetek, ki ga je moral nekdo “požegnati,” predvsem pa ga je tudi nekdo moral posneti – predvidevam, da je nekdo pripravil tudi besedilo. In v ta video verjetno ni bilo vloženih par minut dela ..

Ja, vse je narobe s tem posnetkom. Veliko boljše bi bilo, če ga sploh ne bi bilo. Lahko bi seciral video in vse, kar je narobe v njem – pa je škoda časa in energije. Če vlada ne uresničuje obljub reform, ni od nikjer, potem je lažje skočiti na poceni vlak populizma. Žalostno je tole. Zelo žalostno.

Škoda je, da je Ana Roš pristala na ta posnetek, ker njej ni potrebno sodelovati v takšnih “neumnostih”.