rtv slovenija postaja nova24tv rtv slovenija postaja nova24tv

Menjave na RTV Slovenija in odzivi desnega pola

Verjetno se še spomnimo, ko je desni pol menjal voditelje Dnevnika na RTV Slovenija. Ko je desni pol ukinil oddajo Studio City. Ko so ustvarili svoj “vzporedni” informativni program na 2. programu RTV Slovenija. In ko so voditelji Dnevnika postali bivši zaposleni na Nova24? Takrat desni pol ni skakal v zrak in grozil z odpovedmi naročnin. Ampak to počnejo sedaj, ko se bo stanje na RTV Slovenija končno normaliziralo in nacionalka ne bo več farsa, kot je bila v tem času vmes, ko so “rejtingi” padli na katastrofalno stanje in ko je RTV Slovenija voditel WTF in Urbanija.

Zanimivo je videti, kako se stvari spreminjajo skozi čas. Ko so prišli na ablast desni, so začeli z destrukcijo nacionalne televizije. Povsem pričakovano, saj to počnejo vedno, ko pridejo za kratek čas na ablast. Menjali so odgovorne urednike, menjali so voditelje, ukinjali oddaje in ustvarjali svoj paralelni program, ki je bil precej podoben tistemu na Nova24. Glede na to, da niti najbolj zvesti privrženci desnega pola ne gledajo Nova24, se jim je na nacionalki zgodilo precej enaka zgodba.

Oddaje, ki so jih “ustvarjali,” so imele nizko gledanost. Voditelji so bolj spominjali na voditelje iz kakšnih drugih dežel (vsaka podobnost s Severno Korejo je zgolj in samo plod vaše domišljije) in njihovo vodenje oddaj je bilo precej pod nivojem, ki bi si ga lahko nacionalka privoščila.

Civilna družba je sicer protestirala, vendar zgodilo se ni nič, ker je bil programski svet povsem z desnega pola in ker je bilo vodstvo desno. Temu se reče uravnoteženost ali celo pluralnost na desnem polu.

Leto in pol kasneje, ko se je veliko stvari spremenilo na nacionalki, predvsem pa se je zamenjalo vodstvo, so se zgodile menjave. Menjave tistih ljudi, ki so prišli do svojih “stolčkov” zaradi prave pripadnosti in ne zaradi sposobnosti.

Ja, v Slovenije je tako, da če si v pravi “sekti,” potem ti pripadajo stvari! In ko so začeli čistiti te “naplavine” – teh ljudi, ki so po “partijski” liniji prišli do položajev, niso odpustili, kar bi sicer pričakoval, ampak so jim samo vzeli njihove dosedanje dobro plačane “stolčke” so začeli na desnem polu, skakati v zrak in besno tuliti na družbenih omrežjih.

Začeli so groziti z neplačevanjem RTV prispevka – pa upam, da se zavedajo, da bo RTV vse to izterjala in da bo strošek še precej višji, kot je sicer RTV naročnina.

Ker so desni precej nesposobni v aktivacijo svojih pripadnikov, se zaenkrat še niso odločili za proteste v realnem svetu, saj se zavedajo, da morajo za to organizirati avtobuse in pripraviti malico. Posledično se samo “napihujejo” na družbenih omrežjih in človek dobi občutek, da jih je veliko – na srečo jih je zelo malo, saj bi sicer oddaje, ki so bile “ustvarjane” za njih, imele precej bolj rejtinge. Pa vendar jih niti oni sami niso gledali.

Menjave se dogajajo, kar je povsem normalno. Ampak ko so se dogajale, ko je Janez nastavljal svoje, ni bilo nikogar z desnega pola, ki bi skakal v zrak in si pulil lase. In sedaj taisti ljudje pričakujejo, da b

  1. Težava Rtv Slo je v tem, da je postal poligon za obračunavanje levih in desnih, kar pa pomeni, da bodo v prihodnosti zmagovalci volitev zopet izvedli kadrovski cunami. Se razume, da so bili oziroma bodo zamenjani novinarji (Pirkovič, Petrovčič, Svetina L. ….itd), ki so preveč obremenjeni s stranko SDS, vendar, da se zamenjajo ljudje, ki so mladi in na začetku svojih izzivov pa vsekakor ni dobro in niti ni smiselno, ker poslanstvo javne rtv je predvsem v tem, da njen program spremljajo tako politično opredeljeni (levi, desni) kot neopredeljeni gledalci. Zato tudi ta kadrovska čistka izpade kot revanšistično maščevanje in vsekakor pomeni korak nazaj v razvoju javne Rtv Slo.

  2. to, da so mladi stopili v cevlje, ki so jim bili preveliki, je bilo vsem jasno … ampak takrat se niso taisti ljudje, ki se sedaj bunijo, bunili … :)

Komentarji so zaprti.